Christer Åberg ny chef för Arla i Sverige

Lästid
1 min
Christer Åberg ny chef för Arla i Sverige
Publicerad
29 juni 2009
Kontakter:
Presskontakt

Arbetet har under de senaste åren präglats av mycket snabb tillväxt främst genom förvärv men även genom organisk tillväxt. Dessförinnan var Christer i 16 år inom Unilever-koncernen, bland annat som verkställande direktör för Unilever Home & Personal Care i Norden, samt i ledande befattningar i Mellanöstern och Europa.

  • Christer står för ett tydligt och öppet ledarskap som kännetecknas av energi och en vilja att driva affärer, människor och varumärken framåt. Jag är mycket glad över den kunskap och det engagemang som han kommer att tillföra Arla. Han är rätt person att fortsätta Arlas utveckling i nära dialog med medarbetare, kunder, leverantörer och ägare, säger Hans-Åke Hammarström, Nordenchef på Arla Foods.

  • Att få förmånen att leda Arla i Sverige är en uppgift jag ser fram emot. Arla har en unik ställning i både kunder och konsumenters ögon, både som företag och som ett av Sveriges absolut starkaste varumärken. Det ger unika förutsättningar att nå framgångar och styra vår egen framtid trots en turbulent omvärld, säger Christer Åberg.

Christer fyller i år 43 och är bosatt i Södertälje tillsammans fru och tre barn. Hela familjen delar ett stort sport- och friluftsintresse.

Christer Åberg kommer att tillträda sin nya tjänst senast den 1 januari 2010.

För ytterligare kommentarer:
Hans-Åke Hammarström, 0705-58 15 60
Christer Åberg, 0703-90 61 00

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76