Bregott Ekologisk nu i större förpackning

Lästid
1 min
Publicerad
07 april 2009
Kontakter:
Presskontakt

De senaste åren har försäljningen av bordsmatfett med naturligt innehåll och högre fetthalt ökat kraftigt*. Med sitt naturliga innehåll har Bregott varit en favorit sedan lanseringen 1969. Ekologiska produkter har en positiv trend inom flera kategorier och nu efterfrågas större förpackningar från flera håll. För att möta efterfrågan lanseras nu Bregott Ekologisk i en 600 g förpackning anpassad för de större hushållen och foodservice aktörer som hotell, förskolor och restauranger.

Ekologiska produkter har fått ett stort genomslag i Sverige och svenska konsumenter väljer i allt större utsträckning naturliga, ekologiska matvaror. I och med den växande konsumtionen och den allt bredare målgruppen har efterfrågan på större förpackningar av ekologiska alternativ ökat. Arla har idag världens bredaste sortiment av ekologiska mejerivaror och lanserade Bregott Ekologisk redan 2002, då i en 300 g förpackning. Nu breddas Bregotts sortiment med Ekologisk 600 g anpassad för större hushåll samt för foodservice sektorn.

  • Vi har märkt en ökad efterfrågan på ekologiska alternativ i större förpackningar, både från konsument men även inom foodservice där det finns många aktörer som har en miljövänlig profil och vill erbjuda sina gäster naturliga ekologiska varor av hög kvalitet, säger Emily Grabe, Arla Foods AB.

Naturliga produkter
Konsumenterna väljer idag i större utsträckning äkta och naturliga produkter inom bordsmatfett, även när det medför en högre fetthalt. Sedan 2007 har försäljningen av bordsmatfett med högre fetthalter, som till exempel Bregott, ökat med cirka 20 %*.

Bregott, som i år firar 40 år som svensk favorit på matbordet, är ett helt naturligt bordsmatfett som tillverkas av färsk svensk grädde, rapsolja och salt, utan konserveringsmedel eller andra tillsatser. Bregotts sortimentet består idag av fem sorter; Normalsaltat, Extrasaltat, Mellan, Havssalt och Ekologisk.

Bregott Ekologisk 600 g finns i butik från vecka 19, 2009, cirkapris 45 kr.

* Nielsen, rullande helår volym 09/2007-09/2009

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods AB, tel: 08-789 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

För praktiska frågor, digitala bilder etc, kontakta:
Olivia Jansson, Star Public Relations, tel: 08-545 29 856, e-post: olivia.jansson@starpr.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76