Arlas nya koncernekonomidirektör utsedd

Lästid
1 min
Publicerad
30 september 2009
Kontakter:
Presskontakt

Frederik Lotz, 40 år är från och med den 1 januari ny koncernekonomidirektör (CFO) i Arla Foods. Frederik Lotz blir också medlem i koncernledningen. Frederik Lotz är för närvarande koncernekonomidirektör (CFO) i Danfoss.

  • Det är framför allt Frederik Lotz internationella erfarenheter och hans drivkraft som gör honom till rätt person för den här posten, säger Peder Tuborgh, Arla Foods koncernchef.

I en mycket föränderlig värld blir det Frederik Lotz uppgift att intensifiera ekonomiövervakningen och den ekonomiska rapporteringen i Arla och att stärka prestationskulturen, det vill säga förmågan att mäta hur de enskilda avdelningarna i Arla levererar i förhållande till uppsatta mål.

Under hösten kommer också styrelsen att fortsätta diskussionerna om Arlas kapitalstruktur, och det blir Frederik Lotz uppgift att tillsammans med resten av företagsledningen utveckla modeller till lösningar för styrelsens diskussion.

Flytten från ett familjeägt företag till ett medlemsägt företag med närmare 8 000 ägare är inte så stor, menar Frederik Lotz:

  • Oavsett om ett företag har några få eller många ägare ska vi se till att ägarna har nödvändig kunskap om företagets verksamhet. För mig är det värdefullt att få arbeta för så många ägare.

Även ansvarig för IT
Utöver ekonomi, finans och juridik kommer Frederik Lotz även ansvara för IT, och han ska stärka användningen av Arlas IT-investeringar.

  • Det viktigt att IT fungerar som en integrerad del av organisationen och affärsverksamheten. Dialogen mellan affärsområden och IT måste vara stark för att uppnå bästa resultat.

Posten som koncernekonomidirektör (CFO) i Arla Foods har varit vakant sedan i april, då Jørn Wendel Andersen lämnade den.

Fakta:

  • Frederik Lotz har en kandidatexamen i ekonomi från Köpenhamns universitet 1995 och även en motsvarande magisterexamen från Frankrike och en utbildning från den globala handelshögskolan IMD i Schweiz.
  • Han har en internationell karriär bakom sig som ekonomichef i AP Møller-Maersk i Kina, ekonomidirektör för Asien inom serviceföretaget ISS, ekonomidirektör i läkemedelsföretaget Ferrosan och senast som ekonomidirektör/CFO, Executive Vice President och medlem i företagsledning i Danfoss.

För mer information, vänligen kontakta:
Tobias Wåhlén, Chef Press & Stakeholder relation
tel: +46 (0)8 789 51 41
mobil: +46 (0)70 899 51 41
tobias.wahlen@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76