Arla och Engelhardt samordnar distribution av mjölkpulver på svenska marknaden

Lästid
1 min
Publicerad
16 september 2009
Kontakter:
Presskontakt

Ingrediensföretaget Engelhardt tar över distributionen av mjölkpulver till merparten av Arlas svenska kunder. Samarbetet inleds 1 oktober, 2009.

– Inom Arla pågår ett omfattande rationaliseringsarbete, och genom samarbetet med Engelhardt kan Arla både reducera kostnader och samordna logistiken på ett bättre sätt, säger Stefan Remius, chef för nuvarande verksamhet inom Arla.

– Samarbetet gör att vi kan nå nya kunder samtidigt som vi utökar vårt sortiment med mjölkpulver, vilket stärker företagets roll som leverantör till den svenska livsmedelsindustrin, säger Eva-Lotta Nylén, VD på Engelhardt.

Samarbetet omfattar det traditionella mjölkpulversortimentet, och leveranser till de kunder där det finns logistikfördelar. Detta innebär att Arla behåller försäljning och distribution till de kunder som i huvudsak köper fullastade bilar. Vidare fortsätter Arla att med nuvarande säljorganisation bearbeta marknaden för vasslebaserade funktionella ingredienser.

Engelhardt är ett familjeägt företag som startade 1962, ligger i Göteborg och omsätter cirka 300 mkr med 50 anställda. Företaget producerar och distribuerar torra blandningar till den nordiska bageri- och livsmedelsindustrin.

För kompletterande information:

Arla Foods Ingredients Stefan Remius 08-789 50 08

  1. Engelhardt & Co. Eva-Lotta Nylén 031-709 17 13

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76