Arla Foods vill bygga världens största mejeri för dryckesmjölk i Storbritannien

Lästid
1 min
Publicerad
16 november 2009
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods UK startar nu ett projekt med målet att bygga ett helt nytt mejeri med kapacitet för en miljard kilo mjölk. Det nya supermejeriet ska ligga i utkanten av London.

Projektet bör ses som en fortsättning på Arla Foods redan kommunicerade ambition om att investera ytterligare i Storbritannien, som en del av verksamhetens tillväxtstrategi i landet.

Mest effektiva och miljövänliga mejeriet i världen

Mejeriet kommer att bli det största och mest teknologiskt avancerade mejeriet för dryckesmjölk i världen, vilket ger Arla Foods möjlighet för fortsatt tillväxt på den brittiska konsumentmarknaden för dryckesmjölk. Mejeriet förväntas bli färdigt under 2012 och vara i särklass vad avser effektivitet och miljöstandard. Mejeriet förväntas ha cirka 500 medarbetare inom produktion, distribution och administration.

Långsiktighet och en hållbar framtid

– Arla Foods skapar långsiktighet och en hållbar framtid på den brittiska marknaden, vilket det nya mejeriet är ett uttryck för. Mejeriet kommer att få den mest moderna tekniken och kommer att bli det mest effektiva och miljövänliga mejeriet i världen, säger Peter Lauritzen, koncerndirektör för Arla Foods UK.

– Projektet har nu påbörjats och vi ska välja var mejeriet ska byggas. De detaljerade planerna kommer att presenteras för Arla Foods styrelse i början av 2010. Vi har redan ett ledande mejeri i Stourton nära Leeds, och det nya mejeriet kommer att sätta en helt ny standard inom produktion av mejerivaror, säger Peter Lauritzen.

Fakta:

Mjölkkonsumtion (Källa IDF, 2007):

  • Storbritannien 82,6 liter per capita

  • Danmark 87,2 liter per capita

  • Sverige 102, 5 liter per capita

  • Arla Foods nya mejeri i UK med kapacitet kommer att få en kapacitet på 1 miljard kilo mjölk, vilket motsvarar närmare en femtedel av årskonsumtionen i landet.

  • Mejeriet kommer att kunna förse drygt 11 miljoner londonbor med mjölk varje dag.

  • Arla Foods nya mejeri i Storbritannien har en kapacitet som är fyra gånger större än Arlas största mejeri i Sverige, Stockholm Mejeri.

Mer information

Tobias Wåhlén, Chef Press

Telefon: +46 (0)8 789 51 41

Mobil: +46 (0)70-899 51 41

tobias.wahlen@arlafoods.com

Ladda ner bilder för tryck

Arla Foods dairies in UK

Sustainability overview

www.arlafoods.co.uk

Arla’s products in the UK

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76