Senaste tillskotten i Arlas ekologiska sortiment: Fil och yoghurt smaksatta med ekologiska frukter och bär

Lästid
1 min
Publicerad
30 januari 2008
Kontakter:
Presskontakt

Hallon och fläder, jordgubb och rabarber, äpple och hjortron, det är smaker som ingår i Arlas nya ekologiska sortiment av filmjölk och yoghurt. Produkterna är helt igenom tillverkade av ekologiska råvaror. Fetthalten ligger på två procent, vilket gör produkterna gott krämiga.

Ekologisk svensk mjölk och ekologiska frukter och bär som mognat hos svenska odlare. Det är råvarorna i det nya sortimentet av Arla ko ekologisk filmjölk och ekologisk yoghurt. Filmjölken finns i smakerna naturell och hallon/fläder. Yoghurten finns i smakerna jordgubb/rabarber och äpple/hjortron. Det är framför allt smaken som har varit i fokus när det nya sortimentet har tagits fram. Ekologiska frukter och bär tillsammans med en fetthalt på två procent, ger en god smak och krämig konsistens.

Precis som övriga produkter i Arlas ekologiska sortiment, har förpackningen för den nya filmjölken och yoghurten försetts med Arlas röda ko stående på grönt gräs. Det ska göra det enklare för konsumenten att hitta Arlas ekologiska alternativ. Den nya ekologiska filmjölken och yoghurten säljs i 0,75-litersförpackning med skruvkork och har funnits i butik sedan december förra året. Cirkapris för ekologisk filmjölk naturell är 12 kr och för filmjölk äpple/hjortron 16 kr. Cirkapris för ekologisk yoghurt, både jordgubb/rabarber och äpple/hjortron, är 16 kr.

För högupplösta bilder:
www.mediawizard.arlafoods.com/

Presskontakt:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70-689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76