Mjölkpriset till brittiska bönder höjs med 0,5 pence

Lästid
1 min
Publicerad
31 januari 2008
Kontakter:
Presskontakt

Med start 1 februari 2008 höjer Arla Foods avräkningspriset till mjölkleverantörerna i Arla Foods Milk Partnership med 0,5 pence (cirka 6 öre) per liter. Det nya priset blir därmed 25,5 pence per liter (cirka 3,14 kronor).

Priset höjs eftersom Arla Foods betalade ett lägre pris än konkurrenterna, men i och med den nya prisökningen ligger Arla Foods avräkningspris mitt emellan vad Dairy Crest och Robert Wiseman Dairies betalar.

I Storbritannien får Arla Foods den största delen av sin mjölk från leverantörföreningen Arla Foods Milk Partnership (AFMP). En del av leverantörerna i AFMP har kontrakt som är direkt knutna till specifika kunder till Arla Foods, såsom ASDA och Tesco.

Med det justerade priset får medlemmar i Arla Foods Milk Partnership som levererar mjölk till butikskedjan ASDA 26,5 pence per liter från och med 1 februari 2008.

Medlemmar i Arla Foods Milk Partnership som levererar mjölk till Tesco kommer även fortsättningsvis att få 27,5 pence per liter fram tills Arla Foods nuvarande avtal med Tesco justeras i mars och gäller från och med april.

– Vi ser den här prisjusteringen som ett starkt och positivt beslut i en tid när marknadssituationen för oss leverantörer är osäker, säger Jonathan Ovens, ordförande för Arla Foods Milk Partnership.

För mer information:

Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation

tel: +46 (0)8 789 51 41

mobil: +46 (0)70 899 51 41

e-post: tobias.wahlen@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76