Mejeriet i Manchester avvecklas

Lästid
1 min
Publicerad
23 maj 2008
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods har tagit ett inriktningsbeslut att avveckla mejeriet i Manchester. Beslutet är ett led i strategin om att göra produktionen i Storbritannien ännu mer effektiv och berör cirka 300 medarbetare.

Arla Foods har tagit ett inriktningsbeslut att avveckla mejeriet i Manchester. Medarbetarna informerades i dag om nedläggningen, som enligt planen ska ske i januari 2009. Förhandlingar med medarbetare, förtroendevalda och fackföreningar har inletts.

  • En omfattande genomgång av företagets produktion och distribution ligger till grund för beslutet, som är ett led i strategin att optimera produktionen av mjölk i Storbritannien, säger Lars Dalsgaard, ansvarig för affärsområde Supply Chain.

  • Vi är naturligtvis ledsna för medarbetarnas skull, säger Maxine Morgan, HR-chef i Arla Foods UK. Vi ska göra allt för att stödja de som berörs, och hjälpa dem hitta ny sysselsättning både inom och utanför Arla Foods.

Enligt förslaget ska mejeriets produktion av konsumtionsmjölk flyttas till mejerierna Ashby, Stourton och Hatfield Peverel.
För mer information:
Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation
tel: +46 (0)8 789 51 41
mobil: +46 (0)70 899 51 41
e-post: tobias.wahlen@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76