Maria Grave från Göteborg blev Årets Konditor 2008

Lästid
2 min
Publicerad
10 oktober 2008
Kontakter:
Presskontakt

Maria Grave från Bröd och Bakverk i Mölndal och G Chocolat i Göteborg vann idag titeln Årets Konditor 2008. Motiveringen lyder "retro men ändå modernt och nytänkande".

Idag avgjordes SM för professionella konditorer och Maria Grave från Bröd och Bakverk i Mölndal och G Chocolat i Göteborg utsågs till Årets Konditor 2008. Tävlingen firar i år 20-årsjubileum och temat för årets upplaga var "retro". Uppgiften för finalisterna var att på sju timmar tillverka en våningstårta för 50 personer, en kreativ dessert för åtta personer, tio stycken praliner i krokan samt en take-away dessert. Finalisterna tävlade från 06:00 och klockan 14:30 utsågs vinnaren till titeln Årets Konditor 2008.

Juryns motivering lyder: För en genomtänkt tolkning av temat. Retro men ändå modernt och nytänkande. Ett professionellt och stilrent arbete. Smakerna för tankarna till 70-talet.

-Maria Grave skapade en fantastisk krokan och utmärkte sig med sitt professionella arbete tävlingen igenom. Alla hennes bidrag smakade fantastiskt, säger Tony Olsson, ordförande i juryn för Årets Konditor.

-Just nu känns det fantastiskt roligt, det blir tredje gången gillt, säger en glad Maria Grave, Årets Konditor 2008.

Maria Grave vann bland annat med sin tårta "Summertime" bestående av persika och hallon.

Tvåa kom Anna Arvids, med bland annat en Glass au Four bestående av mandel Jacond och hallonsorbet. Den sista medaljplatsen kneps av Sylvain Marron, med en Mozart Napoleon pralin med pistasch-mandelmassa och nougat.

Årets Konditor anordnades första gången 1988 av Arla och sedan 2003 avgörs tävlingen i samband med den populära och uppmärksammade Chokladfestivalen på Nordiska museet. Festivalens grundare och arrangörer, mästerkonditorerna Tony Olsson och Magnus Johansson, har tillsammans med Sveriges bagare & konditorer och Arla varit drivande i skapandet av nuvarande Årets Konditor.

För ytterligare information kontakta:
Maria Grave
Margaretas Bröd & Bakverk, Göteborg
Mobil: 070-723 79 02
E-post: maria.grave@bredband.net

Björn Hellman, vd Sveriges bagare & konditorer
Tel: 070-662 76 94
E-post: bjorn@bageri.se

Tony Olsson, Chokladfestivalen, Juryns Ordförande
Mobil: 0734-027 757
E-post: tony.olsson@kaka.se

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84,
E-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Hannes Hultcrantz, pressansvarig Årets Konditor
Tel: 08-545 152 35, 0733-10 06 01
E-post: hannes.hultcrantz@prat.se

Bildmaterial och ytterligare information finns på www.aretskonditor.se

Presskontakt:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70-689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka8 500danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolvländer och har försäljningskontor i 27 länder.Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen.Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76