Hirtshals Andelsmejeri går samman med Arla

Lästid
1 min
Publicerad
10 december 2008
Kontakter:
Presskontakt

För att finna en lösning på de ekonomiska utmaningar som det jylländska mejeriföretaget Hirtshals Andelsmejeri ställs inför har de vänt sig till Arla Foods.

Styrelsen för Hirtshals Andelsmejeri har nu beslutat att föreslå sina medlemmar ett samgående med Arla Foods. Förslaget ska presenteras för föreningens medlemmar på ett extramöte den 18 december. Hirtshals Andelsmejeri har också beslutat att lägga ned produktionen på Ingstrup Mejeri, som också ingår i företaget. Medlemmarna i Hirtshals Andelsmejeri erbjuds medlemsskap i Arla Foods som tar över företaget.

  • Jag är lättad över att det gick att hitta en lösning på situationen för företaget. Det har varit svårt att hitta en hållbar ekonomisk lösning i en tid av allmän ekonomisk nedgång, säger Cyril V Post, ordförande för Hirtshals Andelsmejeri.

Hirtshals Andelsmejeri riskerar att tappa 30-40 procent av sin mjölk vid utgången av 2008 eftersom flera av medlemmarna har varslat om utträde ur föreningen. Dessutom pressas ekonomin i och med att den ekonomiska krisen gör att konsumenterna i allt större utsträckning väljer lågprisalternativ, vilket inte Hirtshals Andelsmejeri har.

  • Med tanke på situationen är vi glada över att ha kunnat vända oss till Arla, och att våra diskussioner har lett till att mejeriet kan drivas vidare, säger Cyril V Post.

Arla Foods kommer nu tillsammans med representanter för Hirtshals Andelsmejeri att se över sortiment och produktion.

  • Hirtshals Andelsmejeri har flera spännande produkter. Nu ska vi se vilka möjligheter företaget har, med utgångspunkt i den lokala produktionen på norra Jylland. Vi ska se till att konsumenterna även i fortsättningen kan köpa mjölk från Hirtshals Andelsmejeri, säger Arla Foods Danmarkchef Lars Aagaard.

Fakta om Hirtshals Andelsmejeri:

Mjölkmängd: 42 miljoner kilo
Antal medlemmar: 46
Antal anställda: 88

För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation
tel: +46 (0)8 789 51 41
mobil: +46 (0)70 899 51 41
tobias.wahlen@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76