Hedersmedalj från Danmarks prins till Arla Foods i Storbritannien

Lästid
2 min
Publicerad
16 juli 2008
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods i Storbritannien har tilldelats danska exportföreningens diplom och en hedersmedalj från Danmarks prins Henrik för att ha skapat tillväxt i den brittiska delen av Arla Foods.

Arla Foods i Storbritannien har tilldelats danska exportföreningens diplom och en hedersmedalj från Danmarks prins Henrik för att ha skapat tillväxt i den brittiska delen av Arla Foods.

Utmärkelsen delas ut till danska företag som har verksamhet utomlands och på plats marknadsför danska exportprodukter.

Arla Foods i Storbritannien tilldelas priset för en väsentlig ökning av intäkterna och av försäljningen av exportprodukterna, främst Lurpak. I januari 2007 blev Lurpak det bäst säljande varumärket för smör- och blandningsprodukter, och sedan dess har avståndet till den närmaste konkurrenten ökat med 30 miljoner pund.

Hederspriset delas ut av en kommitté bestående av prins Henrik, fyra representanter från Dansk Eksportforening och en representant från Utrikesdepartementet.

Utöver den ökade exportförsäljningen la kommittén stor vikt vid Arla Foods insats för att minska miljöpåverkan i Storbritannien. Förra året minskades energiförbrukningen med 16 procent, vattenförbrukningen med 21,6 procent och utsläppet av växthusgaser med 16,4 procent. Dessutom återanvändes mer än 791 ton förpackningsmaterial.

Birger Riis-Jørgensen, Danmarks ambassadör i England, delade ut priset till Peter Lauritzen, chef för Arla Foods i Storbritannien, tisdagen den 15 juli vid en ceremoni på Danmarks ambassad i London.

  • Det är med glädje jag delar ut detta pris till Peter Lauritzen och hans medarbetare för ett enastående resultat - inte bara för tillväxten i exporten av danska produkter utan också för det målmedvetna arbetet med att sätta miljön på dagordningen. Jag önskar Peter, hans medarbetare och hela Arla Foods UK lycka till, sa Birger Riis-Jørgensen.

  • Vi är mycket glada över Dansk Eksportforenings Diplom och prins Henriks hedersmedalj. Det är ett bevis på våra ansträngningar att hela tiden göra vårt bästa i alla delar av verksamheten. Vår framgång är resultatet av hårt arbete från alla medarbetare, och jag är säker på att de, liksom jag, är stolta över priset, sa Peter Lauritzen i sitt tacktal.

Peter Lauritzen, Arla Foods UK och Birger Riis-Jørgensen, Danmarks ambassadör i England (th).

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka8 500danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolvländer och har försäljningskontor i 27 länder.Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen.Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76