Godaste skolmaten korad

Lästid
2 min
Publicerad
08 april 2008
Kontakter:
Presskontakt

Tävlingen ”Årets Kock i skolan” är avgjord. Markus Aujalays rätt Krämig kycklinggryta med pasta och färgglada morötter har röstats fram som vinnare i Arlas tävling, där närmare 25 000 elever och skolkökspersonal från Skanör till Östersund deltagit. Västbergaskolan i Hägersten som deltog i omröstningen får den 15 april besök av självaste vinnaren i tävlingen, Markus Aujalay som blev Årets Kock 2004.

– Det är jätteroligt att min rätt var så omtyckt! När jag skapade den utgick jag ifrån vad jag själv tycker om och vad barn gillar. Pasta och kyckling är populärt. Det ska inte vara för avancerat utan enkelt, det gillar barn, säger Markus Aujalay, Årets Kock 2004 och vinnare av Årets kock i skolan.

Fem av Sveriges bästa kockar har tävlat om vem som gör den godaste skolmaten. Tävlingen ägde rum för andra året i rad i Arlas regi och har varit öppen för alla grundskolor i Sverige.
Syftet är att skapa ett givande samarbete mellan några av landets stjärnkockar och skolkökspersonal där tips och erfarenheter från båda håll kan inspirera till nya utmaningar i både restauranger och skolkök. Den 15 april kommer Markus Aujalay, Årets Kock 2004 till Västbergaskolan i Hägersten för att tillaga vinnarrätten.

– De som tillagar skolmat har ett jätteviktigt arbete. Deras status måste höjas och de måste få förutsättningar för att kunna laga bra skolmat. De behöver också precis som lärare vidareutbildning och roliga inspirationsböcker, säger Markus Aujalay.

Vinnarreceptet kommer på Västbergaskolan i Hägersten att tillagas av Markus Aujalay medan de andra stjärnkockarna besöker Ramunderskolan i Söderköping, Åkrahällskolan i Nybro, Skanör skola i Skanör och Hammarbacksskolan i Vallentuna.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com
www.arla.se/storkok

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om. Öresundsbron exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76