God Morgon Nypressad - Den första ursprungsmärkta juicen

Lästid
2 min
Publicerad
23 oktober 2008
Kontakter:
Presskontakt

Vecka 45 lanseras en ny juice - God Morgon Nypressad. Juicen är unik i Sverige då frukten ursprungsmärks på förpackningen, man kan alltså se vilken sorts apelsin som använts och från vilket land den kommer. Det är den första nypressade juicen som lanseras av JO Bolaget och den första premium-juicen i en Gable Top-förpackning vilket minskar koldioxidpåverkan. God Morgon Nypressad finns i tre smaker - Apelsin, Äpple och Apelsin med Hallon.

God Morgon Nypressad är den första juicen med ursprungsmärkt frukt. Frukten hämtas från olika odlingar vid olika tider på året och anledningen till detta är enkel - frukten mognar olika beroende på
säsong. Att ursprunget till apelsinerna i God Morgon Nypressad varierar betyder att juicen alltid görs på en perfekt mogen frukt - färsk juice från säsongens frukter. Den första pressningen görs av
Valencia-apelsiner hämtade från Paysandu i Uruguay.

  • Det blir allt viktigare för konsumenten att hålla sig informerad om vad deras kost innehåller. Ju mer medvetna kunderna är, desto viktigare blir det att vara helt öppen med vad produkterna innehåller. Nu tar vi steget fullt ut och redovisar både vilken sorts apelsin juicen är pressad av och varifrån den kommer, säger Malin Hammarström, Brand & Product manager för fruktdrycker hos Arla Foods/JO Bolaget.

Vad är nytt i "nypressad"?
I "vanlig" juice, som inte är nypressad, pressas frukten vid odling och transporteras i tankar till förpackningsstället. Skillnaden mellan God Morgon Nypressad och tidigare juicer är att apelsinerna
transporteras från odling till Ringe i Danmark där de pressas. Juicen hamnar sedan, utan omvägar, direkt i förpackningen. Den korta tiden från pressning till dess att juicen finns i butik gör att både aromer och smakämnen bevaras till en högre grad vilket resulterar i en färskare och intensivare smak. I nypressad juice bevaras även allt fruktkött vilket ger en fylligare känsla.

Mindre Miljöpåverkan
God Morgon Nypressad är även den första nypressade juicen i en Gable Top-förpackning tillverkad av Elopak. Övriga nypressade juicer säljs i plastflaskor, något som JO Bolaget vill komma bort ifrån.

  • Premium-juicer och andra dyrare drycker förknippas idag ofta med plastflaskor för att det känns lyxigare. Våra studier visar däremot att förpackningar av Elopak har betydligt mindre
    koldioxidpåverkan på miljön och även bevarar juicens smak- och näringsämnen väldigt bra, säger Malin Hammarström.

De apelsinsorter som främst kommer att användas i God Morgon Nypressad är Valencia och Salustianas. God Morgon Nypressad finns i butik vecka 45 2008 och har ett rekommenderat pris på cirka 25,90 kr/liter.

För högupplösta bilder:
www.mediawizard.arlafoods.com/

Presskontakt:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70-689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka8 500danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolvländer och har försäljningskontor i 27 länder.Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen.Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76