En lyxig kombination av Karljohan, timjan och citron: Årets kock sätter smak på Arla Köket crème fraiche

Lästid
1 min
Publicerad
30 januari 2008
Kontakter:
Presskontakt

Rostat bondbröd med lufttorkad skinka, jordärtskockssoppa med päron, kycklingcannelloni med svamp – ett axplock av maträtter där den nya smaksättningen av Arla Köket crème fraiche gourmet är ett måste för att ge den rätta karaktären. Smakkombinationen Karljohan, timjan och citron är utvecklad av Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007.

– Crème fraiche gourmet tillsammans med Karljohan, timjan och citron smakar genuint svenskt och har en lyxig och mustig svampkaraktär. Känns rustik och elegant på samma gång. Det här är en lyxig svampkräm med brett användningsområde. Perfekt som såsbas och passar utmärkt till kött, fisk och fågel. Kan även användas kall som pålägg för lyxigare smörgåsar, säger Tommy Myllymäki.

Arla Köket crème fraiche gourmet är en lite lyxigare serie matlagningsprodukter. För andra året i rad tas en särskild smakkombination fram, komponerad av förstapristagaren av Årets Kock. Med sin vinnande fingertoppskänsla för smaker skapar kocken sin en egen version av Arla Köket crème fraiche gourmet. Just denna smak finns i butik under ett år, tills nästkommande Årets Kock komponerar sin egen personliga smak.

Cirkapris för crème fraiche gourmet Karljohan, timjan och citron är 14:50 kr.

För högupplösta bilder:
www.mediawizard.arlafoods.com/

Presskontakt:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70-689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76