Borup Mejeri säger ja till Arla Foods

Lästid
1 min
Publicerad
18 juli 2008
Kontakter:
Presskontakt

Det är nu slutgiltigt avgjort att Arla Foods övertar Borup Mejeri på Nordsjälland.

Medlemmarna i Borup Mejeri har nu sagt ja till att bli en del av Arla Foods. Köpet träder i kraft från den 1 juli. Köpesumman uppges inte. Under nästa vecka ska de 27 medlemmarna fatta beslut om de vill gå in som medlemmar i Arla.

  • Som ordförande för Borup är jag glad över att ha fått medlemmarnas stöd för att gå in i Arla Foods. Vi har inte själva haft de resurser som krävs för att utveckla Borup Mejeri och skapa mer lönsamhet. Det har däremot Arla. Samtidigt gläds vi åt att mejeriet lever vidare och blir en plats för Arlas produktutveckling, säger Søren Jensen.

Arlas ordförande Ove Møberg hälsar Borup Mejeri välkommet som en del av Arla Foods.

  • Vi är glada över att avtalet nu är slutgiltigt klart, och vi hälsar både medlemmar och medarbetare välkomna till Arla. Vi har under många år haft ett gott samarbete, och vi ser fram emot att utveckla mejeriet i Arlas regi, säger Ove Møberg.
    Han hoppas att de mjölkproducenter som levererat mjölk till Borup nu väljer att följa med till Arla.

Arla Foods kommer att skapa ett spännande och levande mejeri på Borup Mejeri, där nya specialprodukter ska utvecklas genom ett samarbete mellan kockar, mejerifolk och produktutvecklare. Arla Foods har under senare år mer och mer satsat på den sortens aktiviteter, och övertagandet av Borup passar Arlas strategi att stärka utvecklingen av specialprodukter.

Fakta
Borup Mejeri ägdes av 27 medlemmar
Borup Mejeri har 35 medarbetare
Årlig invägning cirka 18 miljoner kilo mjölk

För mer information:
Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation
tel: +46 (0)8 789 51 41
mobil: +46 (0)70 899 51 41
e-post: tobias.wahlen@arlafoods.com
Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76