Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen

Lästid
2 min
Publicerad
05 maj 2008
Kontakter:
Presskontakt

Arla är Sveriges och världens största producent av ekologiska mejeriprodukter. Nu breddar Arla sitt sortiment ytterligare och lanserar Arla Köket ekologisk gräddfil. Syftet är att ge konsumenterna ytterligare en möjlighet att välja ekoprodukter samt att förstärka Arlas miljöprofil. I och med lanseringen av Arla Köket ekologisk gräddfil finns idag ett 40-tal ekologiska produkter i Arlas sortiment. Intresset för ekologi ökar snabbt inom de flesta områden och i livsmedelsbranschen drivs utvecklingen främst av ekologiska mejeriprodukter. Fyra av tio svenska konsumenter anser idag att tillgången på ekoprodukter är för liten. Miljö (60 %) följt av den egna och familjens hälsa (40 %) är de viktigaste skälen till att handla ekologiskt. Det ekologiska tänkandet avspeglar sig på det mesta i samhället och idag kan man hitta allt från ekologiska Formel 1-bilar till ekologiska vardagsprodukter så som kläder, möbler och mat. - Sedan Arla lanserade den första gräddfilen på 1950-talet har den blivit ett givet inslag i den svenska matlagningen. Gräddfil är idag en självklar ingrediens till sommarens alla smaker och till midsommar, då gräddfilskonsumtionen är som störst, kan vi nu erbjuda det första ekologiska alternativet, säger Elisabeth Hedenljung, Brand Manager Arla. En ekologisk pionjär Arla har lång erfarenhet av ekologiska produkter. Den första ekologiska mjölken lanserades 1991 och idag finns ett 40-tal ekologiska produkter i sortimentet. Ambitionen är att öka mängden ekologisk mjölkråvara med 10-20 procent per år fram till år 2011. Idag är 314 av Arlas mjölkbönder ekologiska och ytterligare fler gårdar är på väg att börja lämna ekologisk mjölkråvara – en förutsättning för att kunna tillgodose konsumentefterfrågan på ekoprodukter. Arla Köket ekologisk gräddfil finns i butik från maj, 2008. Cirkapris 10-11 kronor/3 dl. Källor: KRAV-statistik 2006, AC Nielsen, Ekologi & Hälsa, rapport 2007 För praktiska frågor som produktprover, bilder etc, kontakta: Linda Bühlmann, 08-545 29 860, linda.buhlmann@starpr.se Presskontakt: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70-689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727