Två nyheter i hälsosortimentet Cultura: Nu ännu smalare fil och hälsoyoghurt i större förpackning

Lästid
2 min
Publicerad
08 februari 2007
Kontakter:
Presskontakt

En mage i balans är viktigt för vår hälsa eftersom 70 procent av vårt immunsystem sitter i magen. Probiotiska mjölksyrabakterier hjälper till att hålla magen i balans och stärker därmed kroppens motståndskraft. Nu kommer hälsoyoghurten Cultura Dofilus naturell, med en kraftfull mix av tre aktiva probiotiska mjölksyrabakterier, i en 1-litersförpackning, något som efterfrågats av många konsumenter. Samtidigt kommer en ny fil som både har rundare smak och lägre fetthalt än tidigare – Cultura aktiv fil. Cultura är en serie hälsoprodukter med aktiv bakteriekultur som har blivit mycket populär hos konsumenterna. Under 2006 ökade försäljningen av Cultura Dofilus med 60 % och marknadsandelarna ökade från 35 till 52 procent. I dag är Cultura Dofilus marknadsledande inom området probiotisk yoghurt. Cultura aktiv fil dubblerade förra året både sin försäljning och marknadsandelar inom området hälsofil. Cultura Dofilus har en kraftfull mix av goda bakterier Yoghurten Cultura Dofilus finns i tre smaker; naturell, vanilj och blåbär med fiber, samtliga i 5 dl-förpackningar. Nu kommer Cultura Dofilus naturell även i en 1-litersförpackning, vilket många konsumenter har efterfrågat under en längre tid. Alla smaker av Cultura Dofilus innehåller en mix av probiotiska bakterier; Lactobacillus casei F19, Lactobacillus acidophilus samt Bifidobacterium lactis. De tre bakterierna bildar tillsammans ett unikt starkt lag av vänliga bakterier som har förmågan att verka länge i magen. Lactobacillus casei F19 är Arlas egen patenterade bakterie, utvald tack vare sina många goda egenskaper som har studerats i ett stort antal vetenskapliga studier. Cultura Dofilus innehåller 15 miljarder välgörande bakterier per dl och en tallrik eller ca två dl Cultura Dofilus per dag ger ett bra vardagsskydd för magen. Cultura aktiv fil – nyckelhålsmärkt med nyttiga bakterier Cultura aktiv fil har fått en rundare smak och krämigare konsistens jämfört med den fil som tidigare ingick i Culturas sortiment. Cultura aktiv fil har en mycket låg fetthalt, 0,1 %, och innehåller Arlas patenterade mjölksyrabakterie Lactobacillus casei F19, ca fem miljarder bakterier per 1 dl fil. Cultura Dofilus naturell i 1-litersförpackning och Cultura aktiv fil, också den i 1-litersförpackning, finns i butik från och med vecka 6 och kostar ca 25 kr respektive 18 kr. Båda förpackningarna har återförslutbar skruvkork. Källa Arla Foods För mer information: Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com Högupplösta bilder: www.arlafoods.se/press och gå till Bildarkiv, eller kontakta Inger Söderlund. - - - - - - - - - - - - - - - - - Distribuerat av Pia Schiller, Vox PR & Information tel: 08-506 765 00 pia.schiller@voxpr.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76