Nyheten KESO + fiber håller magen i gång

Lästid
2 min
Publicerad
02 maj 2007
Kontakter:
Presskontakt

Pressmeddelande 2007-05-02
Arla lanserar ett nytt KESO-sortiment – KESO +. KESO + fiber är en god cottage cheese som passar utmärkt till det grillade köttet eller den lätta sommarlunchen.
KESO är sedan tidigare starkt förknippad med hälsa och den nya produkten, som har förstärkts med kostfibrerna linfrö, äppelfiber och inulin gör kopplingen ännu tydligare. Kostfiber ger en bättre mättnadskänsla och håller igång magen. Inulin är dessutom bra för magens bakterieflora och sänker kolesterolvärdet.

KESO har funnits på den svenska marknaden sedan 1958 och är starkt förknippad med hälsa. Nu lanserar Arla ett helt nytt KESO-sortiment, KESO + . Först ut är KESO + fiber som är en cottage cheese-produkt som förstärkts med linfrö, äpplefiber och inulin. Det finns idag en ökad efterfrågan på hälsosamma livsmedel som innehåller fiber. Och genom att tillsätta fiber i KESO ökar mättnadskänslan samtidigt som magen får arbeta.

De flesta svenskar äter enligt såväl Livsmedelsverket som Folkhälsoinstitutet för lite kostfiber. Rekommendationen är att få i sig mellan 25 och 35 gram kostfiber om dagen.

Arlas KESO + fiber innehåller två sorters fiber, lösliga och icke lösliga. Linfrö och äppelfiber är icke lösliga fibrer som bidrar till den ökade mättnadskänslan genom att fylla ut magen. Inulinet, som är den lösliga fibern, gör att de goda bakterierna trivs och att de dåliga bakterierna får svårare att överleva.

Inulinet i KESO + fiber kommer från cikoriarot. Cikoria är en flerårig örtväxt som använts som medicinalväxt och rekommenderades redan på 1700-talet av Carl von Linné. Inulin fungerar som prebiotika, vilket betyder att det används som näring för hälsosamma tarmbakterier. Det gör att risken för tarminfektioner minskar och det tycks också vara så att inulinet sänker kolesterolvärdet och förbättrar blodsockerkontrollen hos diabetiker.

KESO + fiber har en låg fetthalt, 1,5 procent. Produkten är nyckelhålsmärkt eftersom den förutom låg fetthalt även har låg salthalt (0,75 procent). Smaken är naturell och gjord för att passa både som tillbehör och som pålägg. KESO + fiber fungerar utmärkt på exempelvis knäckebröd och smörgåsar eller i sallader, röror, fyllningar, desserter samt till frukt och bär.

Produktinformation och bilder

KESO + fiber finns i butik vecka 19 och kostar cirka 14,50 kronor/styck.
Bilder på KESO + fiber finns att ladda ner på http://www.mediawizard.arlafoods.com/

För ytterligare information och bilder, kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om. Öresundsbron exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76