Klartecken i Ryssland

Lästid
1 min
Publicerad
11 oktober 2007
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods Artis har godkänts av den ryska konkurrensmyndigheten.

Det positiva beskedet följdes upp med ett möte mellan Arla Foods och partnern Mikhail Lyasko i St Petersburg den 9 oktober. Här signerades de sista handlingarna. Det betyder att det nya ryska företaget, Arla Foods Artis LLC, nu kan starta upp verksamheten och börja marknadsföra ost och smör.

– Ryssland är en spännande marknad och den ekonomiska utvecklingen går snabbt. Vi ser stora möjligheter för vårt samägda bolag på lång sikt. Nu ska vi i första hand bygga upp verksamheten och lära oss ännu mer om kundernas och konsumenternas krav, säger Max Sørensen, ansvarig för Arla Foods verksamhet i Östeuropa.

Arla Foods Artis LLC ägs till 75 procent av Arla Foods och har cirka 150 medarbetare. Mikhail Lyasko står för resterande 25 procent och har dessutom utsetts till verkställande direktör. Företaget har huvudsäte i St Petersburg samt ett kontor i Moskva.

För mer information:
Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation
tel: +46 (0)8 789 51 41
mobil: +46 (0)70 899 51 41
e-post: tobias.wahlen@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76