Jennie Elmerfors från Gateau blev Årets Konditor 2007

Lästid
2 min
Publicerad
12 oktober 2007
Kontakter:
Presskontakt

Jennie Elmerfors från Gateau i Stockholm utsågs idag till Årets Konditor 2007. Motiveringen löd ”Det stilrena och moderna lägger grunden för att brudparet lever lyckliga i alla sina dagar”. Temat för årets tävling var Sagobröllop och finalisternas uppgift var att tillverka en bröllopstårta, en dessert samt en morgongåva i form av två praliner i en ätbar ask.

I dag avgjordes SM för professionella konditorer och Jennie Elmerfors från Gateau i Stockholm utsågs till Årets Konditor 2007. Temat för årets tävling var Sagobröllop och uppgiften för finalisterna var att på sju timmar tillverka en dessert för 16 personer, en bröllopstårta för 50 personer och en morgongåva i form av två praliner i en ätbar ask.

– Jennie Elmerfors utsågs till Årets Konditor med motiveringen: Med smaker som får bröllopet att förflytta dig till sagans värld. Det stilrena och moderna lägger grunden för att brudparet lever lyckliga i alla sina dagar, säger Tony Olsson, ordförande i juryn för Årets Konditor.

– Det känns verkligen hur kul som helst, säger en överlycklig Jennie Elmerfors
minuterna efter vinsten.

Jennie är den första kvinnliga vinnare av årets konditor någonsin. Detta ligger helt i linje med det trendbrott som årets startfält visade på – fem tjejer och en kille. Jennie är även debutant i tävlingssammanhang vilket gör hennes vinst än mer unik.

Jennie Elmerfors vann bland annat med sin dessert kallad ”French Applemint” innehållande en äppelkompott, champagnemousse, dinkelcrumble och en valnötsbrownie.

På andra plats kom Maria Grave från Mölndal och på tredje plats placerade sig Jessica Ragnarsson från Stockholm.

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen anordnades första gången 1988 av Arla och sedan 2003 avgörs Årets Konditor i samband med Chokladfestivalen på Nordiska museet.

Festivalens grundare och arrangörer, mästerkonditorerna Tony Olsson och Magnus Johansson, har tillsammans med Arla Foods och branschföreningen Sveriges bagare & konditorer varit drivande i skapandet av nuvarande Årets Konditor. Arrangör av Årets Konditor är Sveriges bagare & konditorer AB och huvudsponsor är Arla Foods. Läs mer på www.aretskonditor.se

För ytterligare information kontakta:
Jennie Elmerfors, Gateau, Stockholm
E-post: jennieelmerfors77@hotmail.com, Tel: 08-556 111 40

Björn Hellman, vd Sveriges bagare & konditorer
E-post: bjorn@bageri.se, Tel: 08-762 60 00

Lars Pyk, pressansvarig Årets Konditor
E-post: lars.pyk@prat.se, Tel: 08-545 152 32, 0703-10 99 05

Tony Olsson, Chokladfestivalen, ordförande i juryn
E-post: tony.olsson@kaka.se, Tel: 0734-027 757

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods
E-post: inger.soderlund@arlafoods.com, Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84

Högupplösta bilder och ytterligare information finns på www.aretskonditor.se

Presskontakt:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70-689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76