Full fart igen på Bislev Mejeri

Lästid
1 min
Publicerad
02 april 2007
Kontakter:
Presskontakt

Produktionen på Bislev Mejeri är nu uppe på samma nivå som före krisen i Mellanöstern.

Arla Foods ost har nu börjat komma tillbaka i kundernas inköpsvagnar på stormarknaderna i Mellanöstern. På Bislev Mejeri märks det på antalet medarbetare. Till följd av bojkotten i Mellanöstern blev det nämligen nödvändigt att dra ner produktionen, eftersom kunder och konsumenter i Mellanöstern valde bort danska – och därmed Arla Foods – produkter. Men från vecka 17 kommer det att vara full fart igen på mejeriet i Bislev.

Mejerichef Finn Lassen Gundersen berättar att 85 procent av medarbetarna är samma som förut.
– Det känns väldigt bra att de tidigare medarbetarna har sökt sig tillbaka till oss, säger han.

Produktionen är nu tillbaka på samma nivå som före bojkotten i Mellanöstern, men produktmixen har ändrats.

Även i Svenstrup och på AKAFA, som bland annat producerar mjölkpulver och steril grädde, ökar produktionen, och är uppe i nästan normal nivå. Antalet medarbetare har också kommit tillbaka till det normala.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76