Arlas nya kokbok samlar folkets favoriter och hyllar fredagsmyset

Lästid
2 min
Publicerad
03 oktober 2007
Kontakter:
Presskontakt

Nu kommer den nya kokboken ”Arla Kökets bästa” som innehåller de 76 mest populära Arla-recepten genom tiderna. Ett särskilt kapitel har ägnats åt fredagsmyset, som en hyllning till barnfamiljernas nya tradition. ”Arla Kökets bästa” är en efterfrågad uppföljare till ”Arlas kokbok” som utkom 1999 och såldes i mer än 100 000 exemplar. Sedan 1960-talet har Arlas omåttligt populära receptbroschyrer försett svenska folket med inspirerande och lättlagade recept för vardag och fest, alltid baserat på råvaror som är lätt att hitta i vanliga matbutiker. Av de tusentals recept som lagats till under de senaste åren har Arla valt ut 76 storfavoriter, beräknat på antal nedladdningar från arla.se och efter beröm från landets hemmakockar. Fredagsmys för trötta föräldrar Fredagsmys är en modern tradition och det tillfälle i veckan då hela familjen träffas för att umgås och äta något gott. Arla uppmärksammar detta genom att tillägna fredagsmyset ett eget kapitel i den nya kokboken. Kapitlet innehåller recept på plockmat för både små och stora fingrar och ett antal lättlagade varmrätter som går snabbt att laga. - För de flesta hushåll med barn är fredagsmyset en närmast helig ritual. Därför har vi samlat recept på god och lättlagad mat som kan inspirera trötta föräldrar, även på en fredag, säger Regina Johansson, ansvarig för Arlas recept och redaktör för receptbroschyren Arla köket. Om kokboken · Alla recepten är valda ur Arla Kökets samlingar. · Kokoboken är indelad i tio kapitel; kyckling, fisk & skaldjur, kött & färs, pasta, grönt, bröd & bakverk, efterrätter, fredagsmys, söndagsmiddag samt smått & gott. · Arla Kökets bästa ges ut i samarbete med Harlequin förlag. · Boken finns att köpa på www.arla.se (79 kr) och i de flesta mataffärer (89 kr) från och med oktober. · Första upplagan trycks i 50 000 exemplar. Här är ett smakprov på några favoriter: · Citronkyckling med oliver · Enbärslax med timjancreme · Chili med chorizo · Pasta- och laxsallad · Vegobouillabaisse · Focaccia med tomat och fetaost · Lingonglass med kolasås · Kalasgoda minipizzor · Sandras skogspanna · Liten lingonsmörgås Presskontakt: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70-689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,6 miljarder kilo och en omsättning på cirka 55,9 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 9 400 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i elva länder och har försäljningskontor i 24 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76