Arla höjer priset till medlemmarna med 31 öre

Lästid
1 min
Publicerad
29 oktober 2007
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods höjer a contopriset med ytterligare 31,1 öre per kilo mjölk den 5 november. Sammanlagt har priset stigit med närmare 97 öre sedan juli i år. Ekotillägget höjs till 76,9 öre, den fjärde höjningen i år.

Arla Foods styrelse godkände på tisdagen en ytterligare höjning av a contopriset– den löpande ersättningen som den enskilde medlemmen får per kilo mjölkråvara som levereras till Arla Foods – med 31,1 öre (25,2 danska öre) från och med den 5 november. Det genomsnittliga aktuella dagspriset i Arla Foods uppgår därmed till 357 öre.

– Strategin och arbetet i Arla Foods gör att vi kan höja a contopriset igen. Jag är nöjd med att intjäningen fortsätter att stärka medlemmarna företag och hoppas att investeringarna för ökad produktion ska stimuleras av prishöjningen, säger Ove Møberg, styrelseordförande för Arla Foods.

– Utvecklingen på världsmarknaden är fortsatt positiv för våra medlemmar. I takt med att prishöjningarna mot våra kunder genomförs kommer merintjäningen att betalas ut direkt till våra ägare. Vi fortsätter att följa marknadsutvecklingen noga, säger Peder Tuborgh, koncernchef för Arla Foods.

Tidigare i år beslutade styrelsen att det ska finnas ett relativt prisavstånd mellan konventionell och ekologisk mjölk. Därför har styrelsen beslutat att tillägget för ekologisk produktion ska höjas till 76,9 öre från och med den 5 november. Det är fjärde gången under 2007 som ekotillägget höjs.

För mer information:
Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation
tel: +46 (0)8 789 51 41
mobil: +46 (0)70 899 51 41
e-post: tobias.wahlen@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76