Arla Foods hårdost får global identitet

Lästid
2 min
Publicerad
11 februari 2007
Kontakter:
Presskontakt

Dofino blir nytt globalt varumärke för Arla Foods hårdost. Satsningen ska vända den negativa trenden för kategorin.

– Våra volymer förra året var helt enkelt inte tillfredsställande. Konkurrensen har ökat väsentligt och vi har inte kunnat leva upp till våra förväntningar. Det faktum att vi saknar ett starkt internationellt varumärke för vår hårdost gör oss sårbara, säger Mikael Sternberg Christiansen, chef för Consumer International.

För att stärka marknadsföringen gör Arla Foods nu en internationell varumärkessatsning som kommer att kretsa kring namnet Dofino. Det är ost för vardagskonsumtion som står i fokus för satsningen.
– Det är första gången vi gör en samlad insats på hårdostområdet och går ut med ett märke tvärsöver landsgränser. Detta blir en väsentlig satsning under 2007, säger Mikael Sternberg Christiansen.

Till en början blir det ett begränsat sortiment under Dofino, men på sikt kommer allt fler varianter att lanseras. Det betyder att flera av Arla Foods i dag befintliga varumärken i hårdostkategorin ska ersättas med Dofino-namnet. De varumärken som redan har en stark position, exempelvis Riberhus i Danmark, kommer dock att fortsätta i sin nuvarande form.

– Satsningen på Dofino är viktigast utanför våra hemmamarknader, men varumärket kommer även att lanseras i Danmark och Sverige. I första hand siktar vi på reklamkampanjer i Spanien och Tyskland under 2007, säger Mikael Sternberg Christiansen.

Dofino är ett av företagets äldsta varumärken och finns representerat på en rad marknader, bland annat som smaksatt havarti i USA och som en nischost med örter i Tyskland. Hittills har märket dock inte haft en gemensam design eller aktivt laddats med samma värden. Arbetet med att ta fram en helt ny design och förse Dofino med en global identitet har nyligen påbörjats.

– Dofino kommer att ingå i den grupp av produkter som tillhör det röda Arla Master Brand, så den nya identiteten måste samspela med de värden som ligger i detta paraplyvarumärke. Det kommer därför på ett eller annat sätt att handla om hög kvalitet, välbefinnande, inspiration och smakupplevelser, säger Mikael Sternberg Christiansen.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76