Arla Foods återkallar vispgrädde

Lästid
1 min
Publicerad
03 maj 2007
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods återkallar ett parti Arla Köket vispgrädde 2,5 dl och 5 dl. Anledningen är att ytterligare tester inte kunnat utesluta att det kan förekomma antibiotika i produkterna.

Arla Foods har efter gårdagens återkallelse av mjölk genomfört ytterligare analyser. Analyserna visar att Arla Foods producerat en begränsad mängd vispgrädde som delvis kan innehålla mjölkråvara från kor som har behandlats med antibiotika. De berörda produkterna som återkallas är:

· Arla Köket Vispgrädde 2,5 dl med skruvlock med bäst före-datum 29 maj

· Arla Köket Vispgrädde 5 dl med skruvlock med bäst före-datum 29 maj

Produkterna är distribuerade till flera områden i hela Sverige. En betydande del av förpackningarna återkallades innan de nått butik.

Produkter från Arla Foods ska inte innehålla antibiotika. Låga halter av antibiotika i mjölk är helt ofarlig för de flesta men kan påverka personer med överkänslighet eller allergi. Arla Foods rekommenderar därför att den berörda vispgrädden kasseras eller lämnas tillbaka till butik för att få den utbytt eller få pengarna tillbaka.

Spår av antibiotika kommer med mjölk från kor som har behandlats. Antibiotika används aldrig i förebyggande syfte. Dessa kor ska vara i karens och får inte leverera mjölk till mejerierna. Arla Foods följer de riktlinjer, regler och rutiner som finns för kontroll av sina produkter och beklagar att grädde med spår av antibiotika trots detta kan ha nått konsumenter.

Arla Foods har bett alla kunder och butiker att ta bort den aktuella vispgrädden från hyllorna och sätta upp skriftlig information om det inträffade.

Presskontakt:

Katarina Malmström, Kommunikationschef.

tel: +46 (0)8 789 50 59

mobil: +46 (0)70 689 50 59

e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76