Vinn pris för matglädje och miljöarbete - Dags för anmälan till Arla Foods Guldko 2007

Lästid
2 min
Publicerad
13 september 2006
Kontakter:
Presskontakt

För åttonde året i rad är det åter dags för Arla Foods Guldko ? matbranschens Oscar ? tävlingen som uppmärksammar goda insatser för matglädje och miljö. Priset delas ut de fem kategorierna Bästa miljöarbete, Bästa matglädjeskola, Bästa seniorservering, Bästa snabbmålsbutik samt Bästa matglädjebutik. Butiker, restauranger och storkök, stora som små, i hela Sverige kan delta. Sista anmälningsdag är den 23 november 2006. Vinnarna offentliggörs vid den stora finalen i Stockholm på Grand Hôtel den 19 april 2007. Nu är det dags för en ny tävlingsomgång av Arla Foods Guldko 2007. Årets tävling består som tidigare av fem kategorier: Bästa miljöarbete, Bästa matglädjeskola, Bästa seniorservering, Bästa snabbmålsbutik samt Bästa matglädjebutik. Syftet med Arla Foods Guldko är att belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget Arla Foods nära och som är viktiga för samtida och kommande generationer. Därför har inte bara mat och livsmedel egna kategorier, utan även ett gott miljöarbete har sin egen tävlingskategori. I arbetet med att utse vinnarna tittar juryn främst på kriterier som nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, speciellt personalengagemang och ett kundorienterat tänkande. Sedan starten av Arla Foods Guldko för åtta år sedan har tävlingsbidragens kvalitet, ambitionsnivå och målsättning ökat rejält. Juryns arbete att utse vinnare blir därför en allt större utmaning. Tre nominerade väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen ? ?matbranschens Oscarsgala? - på Grand Hôtel i Stockholm den 19 april 2007. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag. Tidigare vinnare av Guldkon har fått såväl positiv uppmärksamhet som goda affärsmässiga resultat och ökat engagemang hos personalen. De fem tävlingskategorier är: Bästa Miljöarbete premierar de som uthålligt och målmedvetet bedriver ett aktivt miljöarbete i sin verksamhet. Alla kan delta i denna kategori, både inom privat och offentlig sektor, liksom stora som små butiker. Vinnare år 2006: Malmö Skolrestauranger, Helene Löfven, områdeschef, tel: 040-34 30 73 Bästa Matglädjeskola premierar de skolor som arbetar långsiktigt för att sprida matglädje och engagemang i matfrågor bland sina elever och sin personal. Alla grundskolor och gymnasieskolor i Sverige kan delta. Vinnare år 2006: Banslättsskolan, Johan Norin, kock och arbetsledare för köket, tel: 08-530 636 57 Bästa Seniorservering premierar de som har gjort matglädje till en naturlig och fungerande del i verksamheten, med såväl små detaljer som övergripande långsiktiga insatser. Alla storkök i Sverige som lagar mat åt seniorer kan delta. Vinnare år 2006: Elinebergs kök, Susanne Olausson, första kokerska, tel: 0455-30 45 95 Bästa Snabbmålsbutik premierar de butiker som leder och påverkar utvecklingen inom snabbmålssegmentet och därigenom tjänar som positiva förebilder och inspirationskällor. Alla som arbetar med snabbmål kan vara med. Stor eller liten spelar ingen roll. Vinnare år 2006: 7-Eleven universitetet, Alexander Hill, köpman, tel: 070-99 23 600 Bästa Matglädjebutik premierar de butiker som engagerar sig för att ge sina kunder det där lilla extra och överträffa deras förväntningar. Stor eller liten butik, kedjeansluten eller inte, belägen i storstad eller på landsbygd ? alla butiker i Sverige kan delta. Vinnare år 2006: Hemköp Söderköping, Kjell Lundgren, köpman, tel: 0121-19691ß Mer information om Arla Foods Guldko, anmälningsblanketter och högupplösta bilder: www.arlafoods.se/guldko eller maila pia.schiller@voxpr.se. För ytterligare information: Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, projektansvarig PR Arla Foods, tel 08-789 54 35, 070-689 54 35, birgitta.wessman-neander@arlafoods.com - - - - - - - - - - - - - - - - - Distribuerat av Pia Schiller, Vox PR & Information tel: 08-506 765 00 pia.schiller@voxpr.se

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727