Vardagsmat direkt ur pannan

Lästid
2 min
Publicerad
16 augusti 2006
Kontakter:
Presskontakt

Dagens familjer och hushåll vill laga vardagsmat men saknar många gånger tid. Arla Köket presenterar nu en lösning som får ekvationen att gå ihop. Arla Köket Panna är en helt ny måltidslösning bestående av matlagningsgrädde och färsk smakpasta. Att bjuda familjen och vännerna på en panna blir om Arla Köket får bestämma ett alternativ och variation till rätter som köttfärssås och fiskpinnar. Smakerna och kryddningen har tagits fram i samarbete med Fredrik Eriksson, matkreatör och Årets Kock 1987. Arla Köket Panna är en helt ny måltidslösning där kryddning och smak har tagits fram i samarbete med Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus. Kött, fisk, fågel eller grönsaker tillagas först i stek- eller traktörpanna och smaksätts sedan med Arla Köket Panna – en matlagningsgrädde och en färsk kryddblandning. Många familjer vill laga vardagsmat men de saknar tid och inspiration. Det är dem Arla vill ge en smart lösning, ett helhetskoncept på vad man äter till middag. Produkten ger känslan av att laga en hel middag från grunden utan att behöva tänka på kryddor och recept. Det enda som behöver tillsättas är råvaran som kan vara kyckling, korv, kött eller fisk och eventuella tillbehör såsom potatis, ris, pasta eller sallad. Även den ovane matlagaren kan laga en rätt som upplevs som avancerad. Den låga fetthalten gör att Arla Köket Panna kan användas varje dag, både till vardag och till fest. Arla Köket vill med den nya produkten även lyfta fram det nordiska köket. I Norden finns ett unikt kök som är värt att lyfta fram. Det nordiska köket kännetecknas av råvarorna, kryddningen och årstidernas växlingar. Röding, färska räkor, älg, Karl Johan-svamp, trattkantareller, dill och kummin är typiskt nordiska råvaror och kryddningar som vi ofta förknippar med årstider och den nordiska naturen. Arla Köket Panna finns i tre smaker; Skogssvamppanna med smak av kantarell och champinjon, Pepparrotspanna med smak av pepparrot och senap samt Skagenpanna med smak av citron, dill och skaldjur. Produktinformation Arla Köket Panna finns i butik vecka 36 och kostar cirka 19,50 kronor/styck. De tre första produkterna är; Pepparrots panna med smak av pepparrot och senap, Skogssvamp panna med smak av kantarell och champinjon, Skagen panna med smak av citron, dill och skaldjur. Bifogat finns produktbilder, produktinformation och recept. För mer information: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70 689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation tel: +46 (0)8 789 54 35 mobil: +46 (0)70 689 54 35 e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter. Relaterade länkar till denna pressrelease Pressrelease (pdf) Produktinformation och recept (pdf) Produktbilder (pdf) Högupplösta bilder http://www.arlafoods.se/templates/Pressrelease.aspx?id=8570

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76