Uppåt för mozzarella

Lästid
1 min
Publicerad
10 augusti 2006
Kontakter:
Presskontakt

Försäljningen av pizza i Europa ökar stadigt. Arla Foods ska nu tillverka mer mozarella och rivost på Rødkærsbro Mejeri i Danmark. Styrelsen godkände på tisdagen, den 8 augusti, planerna på att öka kapaciteten från 37 000 till 50 000 ton på Rødkærsbro Mejeri. – Mozarella är ett tillväxtområde på den europeiska marknaden och den typ av mozarella som vi producerar används främst på pizzor. Vi levererar till flera av de ledande pizzaproducenterna och pizzakedjorna i Europa, och de upplever alla stora försäljningsframgångar. För tillfället utnyttjas kapaciteten i Rødkærsbro fullt ut. Utbyggnaden är nödvändig för att vi ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga, säger koncerndirektör Mikael Sternberg Christiansen, som har ansvaret för Arla Foods internationella marknader. Den totala marknaden för mozarella i Europa omfattar 300 000 ton om året, men marknaden växer nu med 10 000 ton årligen. Den utökade kapaciteten på Rødkærsbro Mejeri innebär investeringar på drygt 130 miljoner DKK, och kommer att styrka Arla Foods strategi att vara den ledande producenten av specialostar i Europa. Projektet väntas dessutom rationalisera produktionen och skapa ett mer konkurrenskraftigt pris. Den fulla effekten av utbyggnaden väntas nås i början av 2008. Presskontakt: Katarina Malmström, Kommunikationschef. tel: +46 (0)8 789 50 59 mobil: +46 (0)70 689 50 59 e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727