Statusrapport bojkotten söndag 5 februari

Lästid
1 min
Publicerad
05 februari 2006
Kontakter:
Presskontakt

Bojkotten mot Arlas produkter fortsätter.

Libanon
Samtliga medarbetare är i säkerhet. Bojkotten fortsätter. Arla levererar hur som helst inte varor i dag, söndag.

Saudiarabien
Bojkotten fortsätter och uppmärksammas stort i medierna. På ledarplats finns dock nu en något mjukare ton, och frågan om det är moraliskt att bojkotta företag som är oskyldiga i konflikten diskuteras. Våld förekommer inte, och Arlas medarbetare känner sig trygga.

Qatar
Bojkotten fortsätter. Handelskammaren ställer in näringslivsdelegationer från Danmark och Norge. Arlas medarbetare oroar sig för sina jobb.

Bahrain
De få butiker som ännu säljer Arlas produkter är under hård press. Sannolikt tar de bort produkterna inom kort.

Kuwait
Bojkotten fortsätter. Inga officiella utspel. Arlas partner gör bedömningen att känslorna börjar svalna. Arla har frågat partnern om Arlaskylten bör plockas ned från byggnaden och har fått svaret: ”Nej, inte alls.”

Förenade Arabemiraten
Bojkotten fortsätter. Tidningarna i dag, söndag, rapporterar dock inte om själva bojkotten. Artiklarna handlar istället om attacken mot den danska ambassaden i Syrien. Arla håller möte med den största dagligvarukedjan.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76