Smulad fetaost för varm matlagning

Lästid
1 min
Publicerad
09 februari 2006
Kontakter:
Presskontakt

Intresset för att använda ost i matlagningen ökar – populärast är fetaost. I mars lanseras Apetinaâ Smulad Feta, den första smulade fetaosten i Sverige. Osten är finfördelad och klar att använda direkt ur förpackningen. Konsistensen gör att den smälter snabbt och passar därför utmärkt till varm matlagning.

Ost i matlagning har totalt ökat med 11 procent och fetaost är den mest populära. Totalt sett har försäljningen av fetaost ökat med 21 procent det senaste året. I genomsnitt äter svensken 300 gram fetaost per person och år. *

Apetina Smulad Feta är den första smulade fetaosten på den svenska marknaden. En bekväm produkt som är lätt att använda. Passar utmärkt i varm mat. Till exempel till nykokt färsk pasta tillsammans med blandade grönsaker, i en risotto, en paj eller gratäng. Osten strös direkt i maten, smälter snabbt och ger en krämig känsla samt den karaktäristiska fetaostsmaken som övriga Apetina fetaostar. Den passar även bra som den är i till exempel en sallad, röra eller en mousse.

Apetina är marknadsledande inom kategorin fetaostar med en andel på 42 procent. Varumärket har ett brett sortiment av fetaostar. Enligt ett EU-beslut får dessa ostar inte kallas fetaost från och med oktober 2007, eftersom de inte innehåller får- eller getmjölk eller tillverkas i Grekland. Varumärket Apetina kommer dock att finnas kvar som garant för att det är precis samma produkter som tidigare det vill säga Arlas fetaostsortiment gjord på komjölk.

En förpackning Apetina Smulad Feta innehåller 100 gram och kostar cirka 12 kronor. Finns i butik från vecka 10.

Bifogat finns recept och produktfakta.

*AC Nielsen rullande helår tom v 50-05

För mer information eller pressbilder, kontakta:
Birgitta Wessman-Neander, projektansvarig PR
Tel: 08-789 54 35, 070-689 54 35
E-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Inger Söderlund, PR-chef,
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84
E-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727