Ökad försäljning för Arla Foods UK plc

Lästid
1 min
Publicerad
27 september 2006
Kontakter:
Presskontakt

Försäljningen ökar i Storbritannien. Det visar en marknadsrapport som Arla Foods UK plc nyligen offentliggjort till börsen i London.

Arla Foods UK plc marknadsrapport för de senaste 12 månaderna löper fram till 30 september 2006. Rapporten visar att Arlas varumärken står starka i Storbritannien, och verksamheten fortsätter att vara marknadsledande inom matfett. Försäljningen av Lurpak har ökat med 8 procent i år, Anchor har ökat med 5 procent.

Försäljningen av produkter under varumärket Cravendale har ökat med över 10 procent i värde i år, med en försäljning på över 72 miljoner pund (cirka 1 miljard svenska kronor), trots stora variationer på priset för konventionell mjölk i butikerna sedan mars 2006. Ytterligare satsningar på marknadsföring av Cravendale planeras för hösten.

Samtliga stora varumärken har gynnats av satsningar på marknadsföring under året, vilka väntas fortsätta under 2007.

Trots att Arla Foods plc UK:s volym av dryckesmjölk till tre största stormarknadskedjor har ökat med mer än 6 procent på en totalt sett stillastående marknad, så är den totala försäljningen av dryckesmjölk lika stor som året innan.

Försäljningen av ekologisk mjölk har ökat med 25 procent under året.

Under sommaren sålde Arla Foods UK plc den del av mejeriverksamheten som producerar och distribuerar mjölk via de engelska mjölkbuden och till små butiker, till det brittiska mejeriföretaget, Dairy Crest, för 33 miljoner pund (450 miljoner svenska kronor).
Arla Foods UK plc visar en stor förbättring i resultatet de sista sex månaderna jämfört med de första.

Arla Foods UK plc offentliggör sitt preliminära resultat den 23 november 2006.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76