Kommentar till brittiskt halvårsresultat

Lästid
1 min
Publicerad
25 maj 2006
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods, som äger 51 procent av aktierna i Arla Foods UK plc, har tagit del av halvårsresultatet som det brittiska företaget har presenterat i dag.

Arla Foods UK plc redovisar ett resultat före skatt på £ -0,9 miljoner. Motsvarande period förra året redovisades ett överskott på £17,3 miljoner.

Utvecklingen i Arla Foods UK plc, som under de senaste tio månaderna har vinstvarnat tre gånger, är en besvikelse för Arla Foods.

– Dagens offentliggörande av halvårsresultatet bekräftar att Arla Foods UK plc inte lever upp till förväntningarna, säger Kim Nielsen, ansvarig för affärsområdet Business Unit UK i Arla Foods.
– Vi arbetar aktivt med ledningen i Arla Foods UK plc och påskyndar den att utveckla och genomföra planer som leder till ett långsiktigt förbättrat resultat och ett hållbart överskott till samtliga aktieägare.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76