Hjo mejeri läggs ned

Lästid
1 min
Publicerad
19 april 2006
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods koncernstyrelse har fattat ett inriktningsbeslut om att lägga ned Hjo mejeri på grund av att försäljningen av den lokalproducerade mjölken inte uppnått önskade försäljningsmål. Produktionen, som i dag uppgår till cirka 2 000 liter per dag planeras att läggas ned, vilket innebär att mejeriet stängs under maj månad. – Vi tror fortsatt på konceptet med lokal mjölk. Nu tar vi med oss den här erfarenheten i framtida projekt, kommenterar Anders Svensson, chef Division Sverige. De fem berörda medarbetarna på mejeriet informerades på tisdagskvällen, men först efter genomförda fackliga förhandlingar fattas det slutgiltiga beslutet. Det var för drygt tio år sedan som Arla tog över Hjo mejeri, som då hette Hjordnära, för att producera ekologiska produkter i små volymer. Den ekologiska produktionen flyttades till andra mejerier när satsningen på lokalproducerat drog igång hösten 2005. Presskontakt: Katarina Malmström, Kommunikationschef. tel: +46 (0)8 789 50 59 mobil: +46 (0)70 689 50 59 e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76