Färska päronbitar i ny dessertost från Høng

Lästid
1 min
Publicerad
09 februari 2006
Kontakter:
Presskontakt

Dessertosttrenden håller i sig. Lite sötma i kombination med ost blir allt populärare. Tillbehör som marmelader, röror och chutneys till osten ökar och osten ska helst ätas på ett neutralt bröd i stället för salta kex. Nu kommer en blåmögelost med päronbitar i osten. I mars lanseras Høngâ Himmelblå Päron, den första dessertosten med färska päronbitar.

Høng Himmelblå Päron är en blåmögelost med fast konsistens och speciell karaktär. Kombinationen av ost och päron ger en pikant och aromatisk smak. Osten är både bredbar och skivbar, vilket gör att den passar till många användningsområden.

Høng Himmelblå Päron passar utmärkt att ha på ostbrickan, som den är eller tillsammans med en god röra eller andra spännande tilltugg. En klassisk kombination är just päron och syltad ingefära.

Høng Himmelblå Päron är en blåmögelost som mognar inifrån och ut. För att mögelkulturen ska utvecklas i osten prickas den så att det bildas luftkanaler. Smak och doft utvecklas efterhand och blir kraftigare och fylligare ju längre osten lagras. Vid tillverkningen av Høng Himmelblå Päron tillsätts kanderade päronbitar.

Vi äter mer och mer dessertost. Den totala försäljningen av mögelostar ökade med 9 procent det senaste året och Høng har en marknadsandel på 17 procent *. I sortimentet från Høng finns det nu totalt tio mögelostar i tre kategorier; vitmögel, blåmögel och en som kombinerar både vit- och blåmögel. De vita har en mjukare och mer diskret smak än blåmögelostarna. På alla Høngförpackningar finns en smakbarometer som visar en mognadsskala på ostarna från mild till stark. Ostarna tillverkas på Høgelund mejeri i Danmark.

Høng Himmelblå Päron innehåller 20 procent päron. En förpackning innehåller 125 gram. Den kostar cirka 18 kronor och finns i butik från vecka 10, 2006.

Bifogat finns recept och produktfakta.

* AC Nielsen, rullande helår vecka 49-05

För mer information eller pressbilder, kontakta:
Birgitta Wessman-Neander, projektansvarig PR
Tel: 08-789 54 35, 070-689 54 35, e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Inger Söderlund, PR-chef
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76