En hel kokbok och recepttips direkt i mobilen

Lästid
2 min
Publicerad
27 oktober 2006
Kontakter:
Presskontakt

Nu går det att få recept och inspiration till matlagning direkt i mobiltelefonen var du än befinner dig. På väg hem från jobbet eller i butiken. Arla Köket lanserar en digital kokbok med 80 eller 300 recept för mobiltelefonen att ladda ner eller en prenumeration direkt till mobilen på dagens recept och fredagstipset. På så sätt finns recept, matinspiration och inköpslista alltid lätt tillgängligt.

Nu är recepten från Arla Köket mer lättillgängliga än någonsin. Det går att direkt till mobilen prenumerera på Arla Kökets dagens recept och fredagstipset eller ladda ned en hel kokbok med ett hundratal recept. Användaren ska lätt kunna inspireras till matlagning och få middagsuppslag var som helst. Tjänsterna är gratis men användaren betalar för datatrafiken vid nedladdningen. Det kostar cirka 3 till 9 öre beroende på mobiloperatör.

Dagens recept och fredagsmeny
Genom en prenumerationstjänst kan prenumeranten varje dag få ett lättlagat Arla Köket recept direkt i mobiltelefonen och på torsdagar fredagstipset – en hel meny. Fredagstipset är en okomplicerad trerättersmeny där målsättningen är att det ska gå lätt och smidigt att handla på vägen hem från jobbet och laga till hela menyn inom en timma.
För att få recept direkt till mobiltelefonen gå in på www.arla.se och klicka på Arla Köket, gå sedan vidare till ”Våra mattjänster”. Här finns ”Recept till din mobiltelefon”. Klicka på ”Receptprenumeration” och läs instruktionerna.

Kokbok med inköpslista och receptbilder
Kokboken laddas ned i mobiltelefonen från Arlas hemsida, arla.se Den innehåller 80 alternativt 300 recept av Arla Kökets mest populära recept. Recepten är kategoriserade i snabba, smala , gröna, vardagstoppen och efterrätter. Möjligheter finns dessutom att göra sin egen favoritlista med recepten ur kokboken. Till varje recept finns en inköpslista för att underlätta matinköpen och till varje recept finns även inspirerande bilder.

För att ladda ner kokboken till mobiltelefonen gå in på www.arla.se och klicka på Arla Köket, gå sedan vidare till ”Våra mattjänster”. Här finns ”Recept till din mobiltelefon”. Klicka på ”Kokbok i mobil” och läs instruktionerna.

För ytterligare information, kontakta:
Birgitta Wessman-Neander, projektansvarig PR
Tel: 08-789 54 35, 070-689 54 35, e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com
Inger Söderlund, PR-chef
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag. En ekonomisk förening som ägs av 17 900 svenska och danska mjölkbönder. Med drygt 19 000 anställda omsätter vi drygt 40 miljarder svenska kronor på lika stor hemma- som exportmarknad. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76