Cultura Dofilus vanilj – stärkande yoghurt i ny smak

Lästid
2 min
Publicerad
09 mars 2006
Kontakter:
Presskontakt

70 procent av vårt immunsystem finns i magen och en mage i balans stärker vår motståndskraft mot oönskade bakterier. Ett sätt att stärka motståndskraften och öka kroppens vardagsskydd är att äta livsmedel med probiotiska mjölksyrabakterier. Ett nytillskott i den kategorin är Cultura Dofilus vanilj som har en unik och kraftfull mix av tre aktiva bakterier. Bakterierna hjälper till att hålla magen i balans och påverkar därigenom positivt aktiviteten hos vårt immunförsvar. Det råder en ständig kamp i vår mage mellan miljarder goda och onda bakterier. Ibland har de illasinnade bakterierna övertaget, vilket kan bero på att stress stör magens balans och att vi inte alltid hinner äta så bra som vi borde. Därför behöver vi få i oss mer välgörande bakterier. Eftersom 70 % av vårt immunförsvar sitter i mage/tarm påverkar en mage i obalans hela kroppens vardagsskydd mot infektioner, som till exempel förkylning. Ett sätt att hjälpa de goda krafterna och stärka motståndskraften är att äta livsmedel med probiotiska mjölksyrabakterier. Ett nytillskott i den kategorin är Cultura Dofilus vanilj. Precis som originalet Cultura Dofilus, innehåller den tre mjölksyrabakterier; Lactobacillus casei F19, Lactobacillus acidophilus samt Bifidobacterium lactis. De tre bakterierna bildar tillsammans ett unikt starkt lag av vänliga bakterier - 15 miljarder bakterier per 100 gram yoghurt - som i motsats till många andra bakterier har förmågan att verka länge i magen. En tallrik eller ca två dl Cultura Dofilus per dag behövs för att ge ett bra vardagsskydd. Bakteriernas superhjälte – Lactobacillus casei F19 Lactobacillus casei F19 är Arlas egen patenterade bakterie, utvald tack vare sina många goda egenskaper som har studerats i stort antal vetenskapliga studier. Studierna visar bland annat att bakterien är tuff nog att överleva och verka hela vägen genom tunntarmen och tjocktarmen. Väl där bidrar den till att även andra goda bakterier blir fler, stabiliserar mage och tarm och bidrar på så sätt till att stärka vårt immunförsvar. Lactobacillus casei F19 minskar också risken för magbesvär när man äter medicin och har även förmågan att bryta ner olika sockerarter, till exempel laktos. Cultura Dofilus vanilj finns i butik från och med vecka 10 och kostar ca 14 kr samma pris som Cultura Dofilus naturell. Yoghurten säljs i halvlitersförpackning med skruvkork. I hälsosortimentet Cultura ingår även naturell fil, fruktdryck och yoghurtdryck. Samtliga innehåller stora mängder Lactobacillus casei F19. För mer information: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70 689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation tel: +46 (0)8 789 54 35 mobil: +46 (0)70 689 54 35 e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76