Bregott med havssalt - för extra smakupplevelser

Lästid
2 min
Publicerad
23 mars 2006
Kontakter:
Presskontakt

Vissa stunder är speciella. Doften av nybakat bröd, att njuta vårens första primörer, grillkvällar med vännerna… Vid dessa tillfällen passar Bregott med havssalt utmärkt. Den unika kombinationen av färsk svensk grädde, svensk rapsolja och havssalt ger en välbalanserad smak och tydlig känsla av saltkristaller som smälter i munnen. Gott till nybakat bröd, färskpotatisen, primörerna, grillat och mycket mer……. Bregott upplevs som det godaste bordsmatfettet på smörgås i Sverige med sin välbalanserade smak och sina naturliga, svenska råvaror.* Nu kommer Bregott med havssalt - det första svenska bordsmat-fettet med havssalt. Havssalt i olika former är idag ett välkänt tillbehör i matlagningen som förknippas med god smak och extra smakupplevelser. I Frankrike, England och flera andra länder är kombina-tionen havssalt och bordsmatfett en välkänd och uppskattad smakförhöjare för många. Unik produkt för speciella tillfällen Bregott med havssalt ger en extra smakupplevelse. De krispiga havssaltkristallerna förhöjer andra smaker och ger en god sälta. Bregott med havssalt är tänkt som ett komplement till vanligt bordsmatfett - en produkt som sätter guldkant på vardag och fest. Användningsområdena är många, den passar perfekt till nybakat färskt bröd, till kexen på ostbrickan men också till färskpotatisen och andra primörer, potatismoset eller bakad potatis och som kryddsmör. Naturliga smaker sedan 1969 Bregott hamnade på de svenska köksborden redan 1969. Då liksom nu kom råvarorna direkt från naturen. Grädden finns med för den goda smakens skull och rapsoljan för bredbarheten. I sortimentet finns förutom nya Bregott med havssalt också Bregott normalsaltat, Bregott extrasaltat, Bregott mellan och Bregott ekologisk för att alla ska kunna hitta sin egen favorit. Nya Bregott med havssalt innehåller 2 gram salt/100 gram. Produkten finns i butik från vecka 18. Pris cirka 20 kr/förpackning om 300 gram. *Källa: Research International För mer information: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70 689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation tel: +46 (0)8 789 54 35 mobil: +46 (0)70 689 54 35 e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76