Arla Foods i samarbete om proteindryck till sjuka

Lästid
1 min
Publicerad
23 augusti 2006
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods har i samarbete med två danska sjukhus, utvecklat en energidryck för äldre och sjuka. Drycken heter Protin och är en syrad mjölkdryck som innehåller extra protein och fett. Den finns i fyra fruktsmaker och är sötad med antingen socker eller sötningsmedel. Från och med september börjar Protin säljas till sjukhus och äldreboenden.

Samarbetet inleddes genom att Arla Foods bad sjukvården definiera inom vilka områden det fanns behov av nya produkter. Det visade sig att en grupp människor hade behov av extra energi och protein men svårt att äta mer mat – exempelvis äldre och sjuka med nedsatt aptit.

– Jag ser fram mot den här produkten som jag verkligen menar att det finns behov för, säger Bodil Nyby, ansvarig för drift och kompetensutveckling på sjukhuset Fredriksborg Amt, och fortsätter:

– För oss har livsmedelssäkerhet och kvalitet varit högsta prioritet – det gäller våra mest sårbara patienter. Jag är trygg med att veta att det är Arla Foods som står bakom produkten.

Sjukhusens näringsexperter – vilka känner till patienternas behov och vanor – har stöttat utvecklingen i allt från val av ingredienser och smaker till konsistens och emballage.

Gitte Breum, chefsekonom på det andra sjukhuset, Glostrup Amt, vill gärna se fler utvecklingssamarbeten mellan bland annat industri och konsumenter:

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76