Arla Foods bryter ny mark i Kanada

Lästid
1 min
Publicerad
19 december 2006
Kontakter:
Presskontakt

För första gången någonsin tillverkas blåmögelost i Kanada – och det är Arla Foods som står bakom den historiska satsningen. De första produkterna kom ut i butikerna nyligen.

– Vi har mycket stora tillväxtambitioner. Men för att kunna nå vårt mål om fördubblad försäljning av blåmögelost så krävs det att vi kombinerar den viktiga importen med lokal produktion, säger Doug Smith, dotterbolagsdirektör i Kanada.
Produktionen av tre kilos blåmögelost, som det uteslutande handlar om, började för några månader sedan på Arla Foods mejeri i Atwood, Kanada. För några veckor sedan kom de första produkterna till kunderna i detaljhandeln. Nyheten innebär inte bara en historisk premiär för lokal blåmögelost i Kanada utan också att det är första gången som dansk blue tillverkas utanför Danmark.
Starten av lokal produktion ger samtidigt nya importmöjligheter. När blåmögelost inte längre behöver importeras från Høgelund Mejeri i Danmark kan de begränsade kvoterna i Kanada utnyttjas till andra importprodukter.
– Framför allt kan vi importera mer av de högförädlade blåmögelostarna, exempelvis den framgångsrika Rosenborg med päron och tranbär. Omdisponeringen av importkvoterna betyder också att vi får möjlighet att öka vår import av specialostar som Buko och Apetina, säger Jens Kauffmann, marknadsföringsdirektör i Arla Foods Canada.
Arla Foods är klart marknadsledande i segmentet för blåmögelost i Kanada. Målet är att fördubbla nuvarande volym inom fem år.

Bildtext till nedladdningsbar bild: Morten Pedersen, mejerichef Atwood, och Niels Kyed, teknisk chef Hoegelund Mejeri i Danmark, håller i de allra första kanadensiska ostarna.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76