Yoggi Yangster - mer frukt och mindre socker

Lästid
2 min
Publicerad
17 februari 2005
Kontakter:
Presskontakt

Mer frukt och mindre socker – det är receptet på Yoggi Yangster, en ny mellanmålsprodukt för aktiva barn i åldrarna fyra till nio år. I Yoggi Yangster är mängden tillsatt socker sänkt med 25 procent i fruktyoghurten och 10-16 procent i mjölkdesserten. Samtidigt har fruktinnehållet ökat till 9-10 % i fruktyoghurten och till 10-11 % i mjölkdesserten. Yoggi Yangster, som lanseras vecka 10, finns både som fruktyoghurt och som mjölkdessert. Det nya sortimentet ersätter Yoggi Yunior och Yoggi Yunior Rymdessert och jämfört med dessa har mängden tillsatt socker sänkts med 25 procent i fruktyoghurten och 10-16 procent i mjölkdesserten. Mängden tillsatt socker är nu mellan 6-7 % i fruktyoghurten och mellan 8-9 % i mjölkdesserten. Undersökningar visar att de flesta föräldrar föredrar naturligt socker i livsmedel till sina barn. Genom att sänka mängden tillsatt socker och samtidigt öka mängden frukt möter Yoggi Yangster många konsumenters och föräldrars önskan om naturliga produkter för barn med mindre mängd tillsatt socker. Gott och bra mellis Yoggi Yangster har en krämig och slät konsistens utan fruktbitar – ett bra mellanmål för aktiva barn, med smaker de tycker om och som ger dem mjölkens alla viktiga näringsämnen. Produkterna innehåller inte gelatin, färg- eller konserveringsmedel och fruktyoghurten innehåller levande yoghurtkultur. När man snabbt behöver en kraftladdning är en Yoggi Yangster och ex ett äpple ett bra mellanmål. Energibehov för fartfyllda dagar Bra mellanmål ger nyttiga näringstillskott och dämpar suget efter sötsaker som t ex godis. Enligt de nya nordiska näringsrekommendationerna har barn i åldern 2-5 år ett energibehov på 1260 kcal och för barn i åldern 6-9 år är energibehovet 1830 kcal. Mellanmålen bör vara 2-3 på en dag och de ska vardera ge 5-10 procent av dagens totala näringsbehov. Yoggi Yangster fruktyoghurt finns i storlekarna 1000 g, 175 g och 4x125-gramsbägare i smakerna päron/banan, jordgubb, hallon/vanilj och persika/vanilj. Pris cirka 13 kr/4x125 gramsbägare. Yoggi Yangster Mjölkdessert finns i bägare om 4x90g i smakerna jordgubb, päron/banan och persika/vanilj. Pris cirka 12-14 kr/4x90-gramsbägare. Hela det nya Yoggi Yangster-sortimentet finns i butik från v 10. Samtidigt utgår Yoggi Yunior och Yoggi Yunior Rymddessert. Ladda ner faktablad (pdf): Produktfaktablad YY.pdf http://www.arlafoods.se/upload/Press/Pressreleasedokument/Produktfaktablad%20YY.pdf Ladda ner Mellanmålstips (pdf): Mellanmalstips.pdf http://www.arlafoods.se/upload/Press/Pressreleasedokument/Mellanmalstips.pdf Ladda ner högupplösta bilder: Länk till bildarkivet http://www.arlafoods.se/templates/PlainPage.aspx?id=7390 För mer information: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70 689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, projektledare PR tel: +46 (0)8 789 54 35 mobil: +46 (0)70 689 54 35 e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,5 miljarder kilo och en omsättning på ca 57 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 11 600 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727