Vinnarna av Arla Foods Guldko 2005 klara

Lästid
3 min
Publicerad
22 april 2005
Kontakter:
Presskontakt

Årets vinnare av Arla Foods Guldko, ”matbranschens Oscar”, är nu utsedda. Den stora finalen hölls på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen den 21 april då de fem vinnarna fick ta emot sina guldkor. Ösbyskolan i Stockholm, Öknaskolan i Nyköping, Konsum Extra i Växjö, Scandic Norrköping Nord i Norrköping samt Sabis Fältöversten i Stockholm tog hem segern i var sin kategori. För sjätte året i rad var det på torsdagskvällen åter dags för utdelning av Arla Foods Guldko. En tävling som består av fem olika kategorier: Bästa Matglädjeskola, Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjebutik, Bästa Frukostbuffé samt Bästa Snabbmålsbutik. Tre tävlingsbidrag i varje kategori nominerades efter noggranna urval till den slutliga finalen. Syftet med tävlingen är att årligen lyfta fram särskilda insatser för matkultur och långsiktigt miljöarbete. Nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, speciellt personalengagemang och ett kundorienterat tänkande har varit viktiga kriterier för att utse vinnarna. Vinnarna får förutom statyetten Arla Foods Guldko, tillverkad i brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, ett stipendium om 15.000 kronor samt diplom. Vinnarna av Arla Foods Guldko 2005 är: Bästa Matglädjeskola - Ösbyskolan i Gustavsberg, Stockholm, med juryns motivering: ”Mötesplatserna i skolan är många, men som ett pulserande hjärta ståtar restaurangen och caféet mitt i verksamheten. Barn, ungdomar och vuxna blandas utan hierarkier och respekten för alla olikheter löper som en röd tråd genom hela verksamheten”. Bästa Miljöarbete - Öknaskolan i Tystberga, Nyköping, med motiveringen: ”Vår vinnare har ett visionärt tänkande som förändrar beteenden och attityder. De har skapat genomarbetade arbetsrutiner som involverar alla delar av verksamheten. I sin dagliga gärning lägger de en god grund för morgondagens hållbara samhälle. Med delaktighet och förankring blir experiment och visioner praktisk verklighet.” Bästa Matglädjebutik - Konsum Extra i Växjö med motiveringen: ”Konsekvent och målmedvetet arbetar man med engagemang och glädje för att förmedla inspiration, lust och njutning i den goda matens tecken”. Bästa Frukostbuffé - Scandic Norrköping Nord i Norrköping med motiveringen: ”Inom ramen för det givna konceptet tillåter sig ändå denna utsökta frukostbuffé att sprida en känsla för de regionala råvarorna. Efter givna förutsättningar och prisnivå uppfylls alla önskemål och förväntningar mer än väl.” Bästa Snabbmålsbutik - Sabis Fältöversten i Stockholm med motiveringen: "Här erbjuds konsumenterna ett fantastiskt sortiment av snabbmål - allt från färdigförpackade kroppkakor till tapas och drickyoghurt. Detta i kombination med en genomtänkt varuplacering, väl tilltagna ytor, menyförslag och en fräsch miljö skapar en inspirerande förebild för andra butiker." Övriga nominerade, två ytterligare i varje kategori, får stipendium om 5.000 kronor vardera samt diplom. De nominerade förutom vinnarna i respektive kategori var: Bästa Matglädjeskola: Farsta gymnasium och Tensta gymnasium, båda i Stockholm Bästa Miljöarbete: Vildandens förskola i Lund och Norrköpings kommun, agenda 21-kontoret Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Viksjö, Stockholm, och Spar i Söderköping Bästa Frukostbuffé: Hilton Stockholm Slussen i Stockholm och Scandic Crown i Göteborg. Bästa Snabbmålsbutik: Coop Konsum Slussen i Stockholm och Gymnasium i Askim, Göteborg. Läs mer på www.arlafoods.se/guldko Kontakt med vinnarna: Ösbyskolan, Bästa Matglädjeskola: Helena Weiss Larsson, rektor tel 08-570 389 50 Öknaskolan, Bästa Miljöarbete: Anna Klippmark, miljösamordnare tel 0155-26 48 24 Konsum Extra, Bästa Matglädjebutik: Yvonne Karlsson, butikschef tel 0470-701 961 Scandic Norrköping Nord, Bästa Frukostbuffé: Antonio da Costa, Food & Beverage Manager tel 011-495 55 00 Sabis Fältöversten, Bästa Snabbmålsbutik: Mickey Lindberg, butikschef tel 08-545 856 67 Högupplösta bilder på vinnare och nominerade kan hämtas på: www.arlafoods.se/guldkobilder eller kontakta Pia Schiller, Vox PR & Information, tel 08-506 76 500, pia.schiller@voxpr.se För mer information: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70 689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, projektledare PR tel: +46 (0)8 789 54 35 mobil: +46 (0)70 689 54 35 e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,5 miljarder kilo och en omsättning på ca 57 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 11 600 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter. Relaterade länkar till denna pressrelease Mer om Arla Foods Guldko http://www.arlafoods.se/templates/PlainPage.aspx?id=6759 Relaterade bilder http://www.arlafoods.se/templates/PlainPage.aspx?id=7431

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727