Nomineringarna klara till Arla Foods Guldko 2005

Lästid
6 min
Publicerad
15 februari 2005
Kontakter:
Presskontakt

Femton nominerade är nu klara att gå vidare till finalen av Arla Foods Guldko 2005 – ”matbranschens Oscar”. Tävlingen genomförs för sjätte året i rad och syftet är att belöna goda insatser för matkultur och miljö. Årets nominerade, tre från fem kategorier, representerar en mängd olika företag och organisationer, allt från den lokala grundskolan till globala hotellkedjor. Finalen sker den 21 april på Grand Hotel i Stockholm. Kategorierna i Arla Foods Guldko 2005 är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjebutik, Bästa Matglädjeskola, Bästa Frukostbuffé och Bästa Snabbmålsbutik. Nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, speciellt personalengagemang och ett kundorienterat tänkande har varit tungt vägande kriterier för att bli nominerad. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag. Nedan följder sammanfattningar om respektive nominerad. Mer information och bilder finns på www.arlafoods.se/guldko respektive www.arlafoods.se/guldkobilder. Alla länkar, se: http://www.arlafoods.se/templates/Pressrelease.aspx?id=7373 BÄSTA MILJÖARBETE Norrköpings kommun: Personligt engagemang ger grönare kommun En kan inte göra allt, men många kan tillsammans göra miljön lite bättre. Miljöarbetet i Norrköpings kommun engagerar vuxna och barn, föreningar och företag. Tusentals kommuninnevånare är med i flera nätverk som på olika sätt arbetar för ett hållbart samhälle. Kontakt: Merja Willman, Agenda 21-kontoret, Norrköping, tel 011-15 19 39 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Vildandens förskola i Lund: Små barn med stort miljöengagemang Barnen på Vildandens förskola lär sig tidigt att vara rädda om djur och natur. Enkla vardagsnära saker som att släcka lampan när man lämnar rummet och aldrig slänga något i naturen ger barnen ett ökat miljömedvetande. Miljöarbetet har alltid varit en del i verksamheten. Kontakt: Lotta Oredsson, miljöombud på Vildandens förskola, Lund, tel 046-35 56 90 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Öknaskolan i Nyköping nominerad: Skolan med miljö på schemat varje dag Inför varje nytt läsår sätter Öknaskolan naturbruksgymnasium upp nya miljömål för sitt arbete att nå det uthålliga naturbruket. Miljöcertifiering, utbildning av personalen och engagerade elever är basen för miljöarbetet. Kontakt: Anna Klippmark, miljösamordnare, Öknaskolan, Nyköping, tel 0155-26 48 24 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) BÄSTA MATGLÄDJEBUTIK ICA Kvantum Viksjö i Stockholm: Engagemang och energi skapar daglig matglädje Personalen ska möta varje kund lika engagerat, oavsett dag och tid. Butiken ska alltid vara välfylld och fräsch från morgon till kväll. Allt kan bli litet bättre är mottot för ICA Kvantum Viksjö i norra Stor-Stockholm. Kontakt: Tomas Samuelsson, ICA-handlare, ICA Kvantum Viksjö, tel 08-584 305 49 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Konsum Extra i Växjö: Butiken med det lilla extra för vardag och fest På Konsum Extra ska kunden alltid hitta ”det där lilla extra”. Matvaror som är fräscha och ibland exklusiva tillsammans med professionellt och vänligt bemötande ska ge kunderna matinspiration. Konsum Extra är för andra året i rad nominerade till Arla Foods Guldko. Kontakt: Yvonne Karlsson, butikschef Konsum Extra, Växjö, tel 0470-701 961 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Spar i Söderköping: Liten butik med stor matglädje En omfattande manuell delikatessdisk tillsammans med matkunnig och engagerad personal har gjort Spar i Söderköping till den ledande matbutiken på orten. Varje dag har butiken minst tre provsmakningar som ska ge kunden matinspiration och lust att prova nya recept. Kontakt: Kjell och Judy Lundgren, butiksägare Spar, Söderköping, tel 0121-196 90 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) BÄSTA MATGLÄDJESKOLA Farsta gymnasium i Stockholm: Maten i centrum skapar lugn i skolan Nybyggd uteservering och en skolkafeteria. Det är två efterlängtade nyheter som eleverna på Farsta gymnasium fått under året. Maten har nu fått en så viktigt roll att den styr skolschemat. Kontakt: Karin Lindgren, husmor Farsta gymnasium, tel 08-556 81 317 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Tensta gymnasium i Stockholm: Måltiderna integreras i skolarbetet Tensta gymnasium arbetar enligt en amerikansk pedagogik som integrerar mat och utbildning. Skolans måltider ska inte bara ge energi och avkoppling, de utvecklar även social kompetens hos eleverna. Kunskap om kost och näring är också en självklar del i utbildningen. Kontakt: Mark Grainger, kökschef och kostekonom, Tensta gymnasium, 08-621 27 60 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Ösbyskolan i Gustavsberg, Stockholm: Matglädje ger bra grund för studieresultat Alla i skolan är en lika viktig kugge för att eleverna ska få de bästa möjliga förutsättningarna att lära och utvecklas. Matfrågorna och framför allt måltidspersonalen har här en självklar plats. Kontakt: Helena Weiss Larsson, rektor vid Ösbyskolan, Gustavsberg, tel 08-570 389 50 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) BÄSTA FRUKOSTBUFFÉ Hilton Stockholm Slussen: Välfylld frukostbuffé med hälsa i fokus För två år sedan vann Hilton Stockholm Slussen Arla Foods Guldko i två kategorier; Bästa Frukostbuffé och Bästa Miljöarbete. I år har de vässat frukostkonceptet ytterligare och har nu även en hälsobuffé fylld med goda nyttigheter. Kontakt: Niel Ponsonby, kökschef Hilton Stockholm Slussen, tel 08-517 353 00 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Scandic Crown i Göteborg: Innehållsrik frukostbuffé för alla åldrar Med en frukostbuffé som innehåller allt man kan önska sig och Sigge barnbuffé för de minsta, tillfredsställer Scandic Crown i Göteborg alla sorters gäster. Frukosten är dagens viktigaste mål och därför satsar hotellet mycket på frukost. Kontakt: Magnus Hallberg, hotelldirektör, Scandic Crown, Göteborg, tel 031-751 51 15 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Scandic Norrköping Nord: Teamkänsla ger frukostglädje När idrottsgrupper är frukostgäster blir det extra mycket gröt och vitaminer. Affärsresenären får alltid sin morgontidning. Barnfamiljernas besök under helgerna gör pannkakstillverkningen intensiv. På Scandic Norrköping Nord är alla lika välkomna och man lägger stor vikt på att ta väl hand om varje gäst. Kontakt: Antonio da Costa, Food & Beverage Manager, Scandic Norrköping Nord, tel 011-495 55 09 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) BÄSTA SNABBMÅLSBUTIK Coop Konsum Slussen i Stockholm: Snabbt och enkelt för alla smaker Fil och flingor, taiwok, soppa, husmanskost. Frukost, lunch eller middag. På Coop Konsum Slussen i Stockholm finns det snabbmål för alla smaker när som helst under dagen. Här ska det finnas massor att välja bland och samtidigt vara enkelt att handla. Kontakt: Micke Österå, säljansvarig Coop Konsum Slussen, tel 08-702 04 40 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Gymnasium i Askim i Göteborg: Träning och snabbmål för hela familjen På träningsanläggningen Gymnasium i Göteborg är helheten viktig. Därför är det självklart att kunna erbjuda ett brett utbud av snabbmål. Vuxen eller barn, gammal eller ung, alla ska hitta något gott bland snabbmålen. Kontakt: Åsa Grüneberger, ägare av Gymnasium, tel 031-748 42 40 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Sabis Fältöversten i Stockholm: Kockar i butik lagar populära snabbmål Snabbmål på Sabis Fältöversten i Stockholm kan vara yoghurt och en smörgås, men även älgfilé med potatisgratäng. Butiken har under många år utvecklat snabbmål och har idag fem egna kockar som lagar merparten av butikens färdigrätter. Kontakt: Mickey Lindberg, butikschef Sabis Fältöversten, tel 08-545 856 67 Ladda ner enskild pressrelease (pdf) Ladda ner högupplösta bilder: Länk till bildarkivet För mer information: Inger Söderlund, PR-chef tel: +46 (0)8 789 58 84 mobil: +46 (0)70 689 58 84 fax: +46 (0)8 20 92 60 e-post: inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, projektledare PR tel: +46 (0)8 789 54 35 mobil: +46 (0)70 689 54 35 e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,5 miljarder kilo och en omsättning på ca 57 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 11 600 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727