Karibiska smaker som värmer i vinterkylan

Lästid
2 min
Publicerad
15 december 2005
Kontakter:
Presskontakt

Vecka 2 kommer en ny färdig soppa från Arla – Kelda Karibisk kycklingsoppa, bara att värma och servera. Ingefära, röd curry och ananas ger soppan dess karaktär. Kelda Karibisk kycklingsoppa blir den sjätte soppan i Kelda sortimentet. Konsumtionen av färdiga soppor ökar och samtliga fem Kelda soppor finns nu på svenska ”tio i topp-listan” över mest köpta färdiga soppor.

Intresset för färdig soppa ökar och idag äter 34 procent av svenskarna matsoppa minst en gång per månad.
Soppa är enkelt, snabbt och gott och blir allt vanligare som huvudrätt. Smaken, anser 68 procent, är viktigast vid valet av matsoppa. Att produkten är enkel att använda och att den förenklar matlagningen kommer på andra och tredje plats. Tre av fyra svenskar gillar också att prova nya produkter.

Kelda Karibisk kycklingsoppa har fått höga betyg i konsumenttest. Kryddorna ingefära, röd curry och ananas ger tillsammans med kyckling- och grönsaksbuljong en smakrik och fyllig soppa.

Fem av tio på topplistan
Många konsumenter uppskattar Kelda soppor för smaken och för att de är så enkla att tillaga. Alla fem befintliga soppor finns nu på svenskarnas “tio i topp-lista” över mest köpta färdiga våta soppor. Mest populär bland Kelda soppor är fisk- och skaldjurssoppan tätt följd av thaisoppan.

Oändliga variationsmöjligheter
Kelda soppor är färdiga att bara värma och servera. För de som önskar är de enkla att komplettera med olika ingredienser för att få en matigare soppa. Värm soppan och komplettera t ex med:
– Bitar av grillad kyckling, melon och korianderblad samt en klick matyoghurt på toppen.
– Torkade aprikoser i bitar, förvällda sockerärtor och hackad gräslök.
– En blandning av hackad röd paprika, vitlök och persilja och toppa med en klick crèmé fraiche.
Tillsammans med ett gott bröd ger alla varianter en god lunch eller middag som värmer gott.

Kelda Karibisk kycklingsoppa, innehåller endast 4 g fett/100 gram,
och finns i butik från och med vecka 2. Förpackningen innehåller
500 ml och priset är cirka 19 kr.

Pressbilder på Kelda Karibisk kycklingsoppa finns på www.arlafoods.se, välj press.

TNS Arla Monitor, jun-okt 2005
AC Nielsen Rullande helår v 33/05

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727