Sista dagen på Århus Mejericenter

Lästid
1 min
Publicerad
29 september 2004
Kontakter:
Presskontakt

Natten till lördag blir det sista arbetspasset på Århus Mejericenter. Produktionen flyttas till Hobro och Christiansfeld.

Bakgrunden är en analys som bland annat visar att ett av de tre k-mjölksmejerierna på Jylland är överflödigt efter förändringar på marknaden.

Några dagar före nedläggningen har 44 av de totalt 165 anställda fortfarande inte fått nytt jobb. Sedan beslutet i juni att avveckla k-mjölksmejeriet i Århus har en förhandlingsgrupp, bestående av bland andra fackligt förtroendevalda och representanter från ledningen, arbetat för att hjälpa personalen med utbildning och jobbsökning. 47 anställda har fått nytt jobb inom företaget – främst på Hobro Mejericenter – medan 15 medarbetare anställts av andra arbetsgivare. Flera har funnit annan sysselsättning.

– Jag är glad att så många funnit en lösning. Samtidigt hoppas jag givetvis att det är möjligt för oss att hjälpa fler att finna nytt arbete, säger mejerichefen Alex Salling.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76