Samma regler för alla Arlabönder

Lästid
1 min
Publicerad
04 februari 2004
Kontakter:
Presskontakt

Ändrad uppsägningstid och ett etiskt program diskuterades på Arla Foods senaste styrelsemöte.

Arla Foods styrelse bestämde på mötet den 3 februari att uppsägningstiden för danska ekobönder ska vara samma som för alla andra medlemmar.

Den långa uppsägningstiden för ekologiska bönder i Danmark infördes för att säkra tillgången på ekomjölk när efterfrågan var som störst.

Samtidigt bestämde styrelsen att tillfälligt upphöra med den så kallade negativa utjämningen som använts i Danmark. Negativ utjämning innebär att nya medlemmar i Danmark under de första tre åren får ett avdrag på mjölkpriset. Frågan kommer att behandlas på representantskapet i samband med kapitalfrågorna.

Styrelsen har också beslutat att Arla Foods ska ha ett etiskt program för hela företaget, som ska vägleda företagets medarbetare när det gäller affärsetik, uppträdande på marknaden, respekt för individen, samhällsrelation, arbetsmiljö, Arlagården samt samhällsmiljö, hälsa och säkerhet.

Besluten ingår i ett svar till den danske näringsministern Bendt Bendtsen som i januari uppmanade Arla Foods att ändra vissa villkor för sina danska medlemmar.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76