Pris till Arlas dotterbolag Medipharm

Lästid
1 min
Publicerad
31 mars 2004
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods dotterbolag Medipharm vann högsta pris i Tjeckien

Nya innovativa bioteknikprodukter för kalvuppfödning har vunnit högsta pris, Grand Prix, på den stora lantbruksmässan ”Animal Vetex” i Brno i Sydöstra Tjeckien. Det var Arla Foods dotterbolag Medipharm Tjeckien som kammade hem priset som delades ut av tjeckiens premiärministern och jordbruksministern. De besökte samtidigt Medipharms utställning på mässan.

Imuguard heter den ena prisbelönta produkten som innehåller immunglobuliner samt en djurprobiotisk bakterie. Den andra produkten är en djurprobiotisk bakterie blandad med torkad råmjölk.

Båda produkterna är nyligen Europapatenterade och just nu pågår produktlanseringar.

**Presskontakt:**Katarina Malmström, Kommunikationschef.

tel: +46 (0)8 789 50 59

mobil: +46 (0)70 689 50 59

e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76