Nya torkanläggningen i Visby snabbt lönsam

Lästid
1 min
Publicerad
11 augusti 2004
Kontakter:
Presskontakt

I lördags invigdes den nya torkanläggningen för mjölkpulver i Visby Mejeri inför cirka 250 inbjudna.

Under invigningen talade bland annat Bengt Mårtensson från koncernledningen inför anställda, lokala mjölkbönder, företagsledning, entreprenörer och representanter från kommunen, press och andra inbjudna gäster. Bengt Mårtensson menade att den nya torkanläggningen i Visby var viktig för Arlas framtida position på mjölkpulvermarknaden.

– Med den här moderna anläggningen ligger vi mycket bra till på marknaden för högförädlat mjölkpulver. Investeringen gör att vi kan göra mjölkpulver med en bättre lönsamhet. De 100 miljoner som nya torkanläggningen har kostat betalar av sig på tre år, vilket är mycket bra, konstaterade Bengt Mårtensson.

Mejerichef Göran Nährström var nöjd med att nybygget höll tidsramen, i stort sett höll budget och att anläggningen fungerat bra redan under vårens inkörningsperiod.

Visby Mejeri väger in cirka 138 miljoner kilo mjölk per år. I och med den nya torkanläggningen är mejeriet rustat för att ta emot 150 miljoner kilo per år.

**Presskontakt:**Katarina Malmström, Kommunikationschef.

tel: +46 (0)8 789 50 59

mobil: +46 (0)70 689 50 59

e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76