Nomineringarna till Arla Foods Guldko 2004 klara

Lästid
5 min
Publicerad
11 februari 2004
Kontakter:
Presskontakt

Nu är de nominerade till Arla Foods Guldko 2004 klara. Med en spännvidd från nationella matkedjor till den lokala grundskolan visar nomineringarna att tävlingen vänder sig till många olika organisationer och företag. Tävlingen genomförs för femte året i rad och syftet är att uppmärksamma och premiera goda insatser för matkultur och miljö. Priset delas ut i fem kategorier för att få en så stor bredd som möjligt bland tävlingsdeltagarna. De nominerade, tre per kategori, går nu vidare till finalen den 1 april på Grand Hotel i Stockholm.

Kategorierna i Arla Foods Guldko 2004 är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjebutik, Bästa Matglädjeskola, Bästa Frukostbuffé och Bästa Snabbmålsbutik som är en ny kategori för i år. Alla kategorier har fått ett stort antal anmälda från hela landet. Deras miljöarbete och arbete för matglädje skiljer sig på många sätt, men har en gemensam nämnare – stort personligt engagemang.

Nedan följder sammanfattningar om respektive nominerad. Mer information finns på www.arlafoods.se/guldko och i bifogade dokument.

BÄSTA MILJÖARBETE

Sånga-Säby Kurs & Konferens, Ekerö, Stockholm:
Konsekvent tänkande bakom framgångsrikt miljöarbete
Oavsett om det gäller en glödlampa eller mjölk ska alltid ett hållbarhetsperspektiv vägas in. Under tio års tid har Sånga-Säby Kurs & Konferens arbetet för att bli Sveriges mest miljöutvecklade konferensanläggning.
Kontaktperson: Håkan Svensson, restaurangchef Sånga-Säby.
Tel: 08-560 480 65

Tant Gröns Skafferi, Uppsala:
Miljömärkning och förtroende skapar tillväxt
Uppfyller inte en produkt butikens etik- och miljökriterier, får den inte finnas med i sortimentet. Det är ett obönhörligtkrav som gäller i den ekologiska dagligvarubutiken Tant Gröns Skafferi i Hågaby i Uppsala.
Kontaktperson: Kent Wennman, tel: 018-46 25 79

Malmö skolrestauranger, Malmö:
Självklart med miljöarbete inom offentlig förvaltning
Ett miljöledningssystem med tydliga miljömål och fortlöpande miljöutbildning till all personal. Det är grundbultarna i Malmö skolrestaurangers miljöarbete, ett arbete som omfattar alla 80 skolor i Malmö.
Kontaktperson: Ulla Johansson, affärsområdeschef, Malmö Skolrestauranger, tel 040-34 30 93

BÄSTA MATGLÄDJESKOLA

Farsta gymnasium, Stockholm:
Kommunikation skapar matglädje
Skoleleverna är restauranggäster och ska bemötas med respekt. Med den bestämda riktlinjen arbetar Farsta gymnasiums skolrestaurang Kraftkällan för att både mat och miljö ska vara den bästa möjliga för eleverna.
Kontaktperson: Karin Lindgren, husmor, Farsta gymnasium, tel: 08-556 81 317

Nordlyckeskolan, Torslanda:
Kockar lagar kulinariska skolluncher
I de flesta skolor i Göteborg äter eleverna i ”bamba”, men på Nordlyckeskolan äter eleverna i Restaurang Lyckan. Här tillagas nästan alla luncher från grunden av skolrestaurangens välutbildade kockar.
Kontaktperson: Karin Petterson, ekonom och projektledare för matutveckling i Torslanda förvaltning, tel 031-366 49 57 eller 0739-86 73 38

Sätraskolan, Stockholm:
Envishet och mod gav matglad skolmatsal
Efter fem år av slit och utmaningar var den äntligen klar – Sätrakällaren, en skolmatsal att vara stolt över. Kökets personal har varit drivkraften bakom ombyggnaden av Sätraskolans matsal och resultatet kan mäta sig med vilken modern lunchrestaurang som helst.
Kontaktperson: Karin Wrannvik, kostekonomi på Sätraskolan, 08-506 24 246

BÄSTA MATGLÄDJEBUTIK

Konsum Extra, Växjö:
Färskvaror och trendkänsla ger matglädje
Färskvaror i centrum och engagerad personal har gett Konsum Extra i Växjö en känsla av storstadsbutik. Här finns ett brett utbud som följer de senaste mattrenderna. Butiken är inte bara poplär för matinköp. Varje dag söker ett tiotal personer även arbete i butiken.
Kontaktperson: Yvonne Karlsson, butikschef Konsum Extra, tel 0470-70 19 60

Spar Rydshallen, Linköping:
Nya recept varje dag ger inspiration och matglädje
Lust och inspiration. Det är två ledord för dagligvarubutiken Spar Rydshallen i Linköping. Butikens egen matinspiratör och frestande recept bidrar till att sprida matglädje.
Kontaktpersoner: Leif och Anette Jacobsson, Spar Rydshallen, butiksägare, tel 013-17 04 00

Coop Konsum Avenyn, Göteborg:
(Även nominerad till Bästa Snabbmålsbutik)
Saluhall för både vardag och fest
Levande hummer eller hemlagad vaniljsås. Köp med mat eller njut av maten mitt i butiken. Kanske även ett glas vin innan matinköpen. På Coop Konsum Avenyn i Göteborg är målet att kunden ska kunna erbjudas allt.
Kontaktperson: Dennis Larsson, butikschef Coop Konsum Avenyn, 031-708 14 01

BÄSTA SNABBMÅLSBUTIK

Coop Konsum Avenyn, Göteborg:
Se ovan.

D lätt&läckert, Stockholm:
Vällagad och sund snabbmat för alla smaker.
Soppa, wraps eller kockens nylagade rätter – i snabbmålsbutiken D lätt&läckert i Stockholm finns det mesta. Inriktningen är att allt som erbjuds ska hålla en sund linje. Det gäller till och med chokladen som bara finns i lågkalorivariant.
Kontaktperson: Jan Wallström, butikschef D lätt&läckert, tel 08-692 56 40

Pressbyrån Södersjukhuset, Stockholm:
Snabbmål med stora valmöjligheter
Minst sju olika fruktsorter, mängder av olika yoghurt och brödsorter för alla smaker. På Pressbyrån Södersjukhuset i Stockholm är snabbmål i fokus och kunderna ska kunna välja ur ett rikligt sortiment.
Kontaktperson: Sofia Johansson, butikschef Pressbyrån Södersjukhuset, tel: 08-84 31 30.

BÄSTA FRUKOSTBUFFÉ

Park Inn Såstaholm, Täby, Stockholm:
Lyxig frukost som gör gott i kroppen
Frukostlyx och hjärta. Så vill personalen själva beskriva frukostbuffén på Park Inn Såstaholm som ligger i Stockholms nordöstra kommun Täby. Lyx med allt man tänka sig på ett frukostbord och hjärta därför att frukosten ska göra gott i kroppen. Därför finns det generösa mängder av färsk frukt och grönsaker på buffébordet.
Kontaktperson: Ulf Seveson, källarmästare Park Inn Såstaholm, tel 08-510 194 00

Steningevik konferens, Märsta:
Gemensamt arbete skapar harmonisk frukost
Hemma-hos-känsla och en gemensam ambition hos personalen att göra frukosten till något utöver det vanliga. Det är grunderna för att lyckas med en frukostbuffé menar man på Steningevik konferens norr om Stockholm.
Kontaktperson: Anne Heljeved Björklund, restaurangchef Steningevik, tel: 08-591 231 50

Vår Gård, Saltsjöbaden:
Frukosten – en viktig start på dagen
Strålande utsikt över Baggensfjärden, klassisk musik och vacker konst ramar in frukostbuffén på Vår Gård. Här är en rofylld miljö lika viktig som bufféns fräschör och den goda servicen. Allt för att ge konferensgästerna bästa möjliga start på dagen.
Kontaktperson: Jonny Johansson, kökschef Vår Gård, tel 08-748 77 65

Arla Foods Guldko delas i år ut för femte året i rad. Guldkon har instiftats för att i Sverige uppmärksamma och premiera goda insatser för att främja matkultur och miljö. Kategorin Bästa Snabbmålsbutik är en ny kategori för år 2004. Bästa Snabbmålsbutik belönar butiker som leder och påverkar utvecklingen inom snabbmålsområdet och tjänar som positiva förebilder och inspirationskällor. Övriga kategorier är Bästa Frukostbuffé, Bästa Matglädjeskola, Bästa Matglädjebutik samt Bästa Miljöarbete. I varje kategori har tre nominerade nu valts ut. Vinnarna koras i samband med en finaldag fylld av inspiration och information på Grand Hotel i Stockholm den 1 april 2004.

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76