Lätt & Lagom får nytt recept

Lästid
1 min
Publicerad
15 september 2004
Kontakter:
Presskontakt

Efter 30 år byter Lätt & Lagom recept för att få ännu bättre smak och bättre bredbarhet. Efter 30 år kommer Lätt & Lagom att göras enligt ett helt nytt recept, men fortfarande både med kärnmjölk och smörolja som ingredienser. Det nya är att kärnmjölksproteinet tas bort och ersätts av stärkelse, vilket ger bättre smak och bredbarhet. Nya Lätt & Lagom finns ute i butik i mitten av oktober, och vecka 45 körs en reklamkampanj igång. För att visa att det är en delvis ny produkt kommer dekorfärgerna att ändras något, och texten ”Original” tas bort. De varianter av Lätt & Lagom som berörs av det förändrade receptet är just Original och Oliv. Sedan Lätt & Lagom introducerades 1974 har mer än en miljard förpackningar tillverkats. Presskontakt: Katarina Malmström, Presschef tel: +46 (0)8 789 50 59 mobil: +46 (0)70 689 50 59 e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,6 miljarder kilo och en omsättning på ca 58 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 12 700 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76