Högt betyg till Arla Foods från kunder i Danmark

Lästid
1 min
Publicerad
29 september 2004
Kontakter:
Presskontakt

De danska stormarknadskedjorna och grossisterna anser att Arla Foods är deras bästa leverantör.

Varannat år genomför det danska analysinstitutet Factum en omfattande undersökning, där detaljhandeln och leverantörerna ger varandra betyg på områden som har betydelse för samarbetet.

– I år har vi varit lite nervösa för resultatet med tanke på den mediestorm vi har befunnit oss i. Därför är det extra glädjande att undersökningen placerar Arla Foods på första plats, säger försäljningsdirektör Lars Aagaard.

I tidigare undersökningar 2000 och 2002 fick Arla en fjärdeplats.

De områden som ingår i undersökningen är samarbete, förtroende för verksamheten, produktutveckling, leveranssäkerhet och varumärkenas styrka.

Arla får höga betyg på samtliga områden och ligger i topp när det gäller förtroende och leveranssäkerhet.

– Vi hade nog förväntat oss att våra kunder skulle döma oss hårt med ett lågt betyg för förtroende. Men jämfört med undersökningen 2002 går vi faktiskt framåt, säger Lars Aagaard.

– Trots den starka kritiken i medierna har vi alltså kunnat behålla ett seriöst och förtroendefullt samarbete med våra kunder, säger Lars Aagaard.

I undersökningen deltar cirka 80 procent av den danska detaljhandeln samt alla betydande leverantörer.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76